slider

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης – Τι συζήτησαν

Με ένα τετ α τετ με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη συμπρωτεύουσα την Τετάρτη και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί κατ ιδίαν με τον Απόστολο Τζιτζικώστα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Όπως έγραψε στο facebook ο περιφερειάρχης οι δύο άνδρες συζήτησαν για την επιδημιολογική κατάσταση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία παρουσιάζει βελτίωση, αλλά και για την εξέλιξη των έργων υποδομής στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρωθυπουργός και περιφερειάρχης συνομίλησαν για περίπου μία ώρα για τις δράσεις της περιφέρειας κατά της πανδημίας και την ανάγκη στήριξης του επιχειρείν.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το πρόγραμμα «Διέξοδος» για την ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, με μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης, συνολικού προϋπολογισμού 200 εκ. ευρώ, αλλά και για τη στήριξη των νοσοκομείων και κέντρων υγείας από ευρωπαϊκούς πόρους 80 εκ. ευρώ για τον εξοπλισμό και την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

Η ανάρτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα μετά τη συνάντηση: 

Τελευταία άρθρα

Νίκαια: Συνεχίζονται οι εργασίες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο “Π. Γιαννάκης”

Στον Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη συνεχίζονται καθημερινά οι εργασίες για καλύτερες αθλητικές υποδομές.

2 λεπτά ago

Συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ των Τειχών του Δήμου Ηρακλείου

Mε συναυλίες τζαζ στον Προμαχώνα Παντοκράτορα, ηλεκτρονικής μουσικής στην πύλη Βιτούρι, βραδιά χορού στην Πλατεία…

10 λεπτά ago

Παιονία: Nέος κύκλος ανασκαφών στην Αρχαία Ευρωπό

Θετική η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο διαχρονικό αίτημα του Δημάρχου Παιονίας, Κώστα Σιωνίδη, για…

29 λεπτά ago

Το έργο της Περιφέρειας Αττικής στην «90ή ΔΕΘ»

Με κεντρικό άξονα την παρουσίαση του αναπτυξιακού και κοινωνικού έργου που υλοποιείται και στους 66…

43 λεπτά ago

1,317 εκατομμύρια ευρώ για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στα νησιά του Ν. Αιγαίου

Σταθερή πολιτική επιλογή για τη διοίκηση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποτελεί η συνεχής στήριξη και…

1 ώρα ago

Σύγχρονοι, βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων στην Αρχαία Ολυμπία

Σημαντική αναβάθμιση όσον αφορά, τόσο στη διαχείριση απορριμμάτων, όσο και στην εικόνα του Δήμου Αρχαίας…

2 ώρες ago