Τρ. Απρ 23rd, 2024

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης – Τι συζήτησαν

Με ένα τετ α τετ με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη συμπρωτεύουσα την Τετάρτη και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί κατ ιδίαν με τον Απόστολο Τζιτζικώστα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Όπως έγραψε στο facebook ο περιφερειάρχης οι δύο άνδρες συζήτησαν για την επιδημιολογική κατάσταση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία παρουσιάζει βελτίωση, αλλά και για την εξέλιξη των έργων υποδομής στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρωθυπουργός και περιφερειάρχης συνομίλησαν για περίπου μία ώρα για τις δράσεις της περιφέρειας κατά της πανδημίας και την ανάγκη στήριξης του επιχειρείν.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το πρόγραμμα «Διέξοδος» για την ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, με μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης, συνολικού προϋπολογισμού 200 εκ. ευρώ, αλλά και για τη στήριξη των νοσοκομείων και κέντρων υγείας από ευρωπαϊκούς πόρους 80 εκ. ευρώ για τον εξοπλισμό και την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

Η ανάρτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα μετά τη συνάντηση: