Πε. Μάι 23rd, 2024

Ανευθυνότητα χωρίς όρια στη Λέρο – Ο δήμαρχος καλεί σε διαδήλωση εν μέσω lockdown: Στείλτε «6» στο 13033

Τη στιγμή που ο κοροναϊός σαρώνει τη χώρα με τα αρνητικά ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων να διαδέχονται το ένα το άλλο, ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας, καλεί μαζικά τους πολίτες σε γενική απεργία και διαδήλωση.

Η δημοτική αρχή του νησιού απευθύνει –μεσούντος του lockdown – κάλεσμα κατά της κατασκευής της νέας κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Λέρο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση την Τετάρτη στις 11 Νοεμβρίου, οι πολίτες του νησιού θα μεριμνήσουν για το κλείσιμο όλων των δημοσίων υπηρεσιών και όσων καταστημάτων λειτουργούν ενώ στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο όπου έχει χωροθετηθεί η νέα δομή Προσφύγων – Μεταναστών στον Ξηρόκαμπο, παραβαίνοντας τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί κατά της πανδημίας.

Μάλιστα το πιο εξωφρενικό είναι ότι ο δήμος στο προσκλητήριο για τη διαδήλωση καλεί τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στέλνοντας το μήνυμα «6» στο 13033, κωδικό που αφορά την σωματική άσκηση ή  κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Η σχετική ανακοίνωση:

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας εκτελώντας σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, καλεί τους πολίτες και
τους φορείς του νησιού σε ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ για την κατασκευή νέας δομής Προσφύγων – Μεταναστών, την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 και ώρα 12.00, στον Ξηρόκαμπο.

Πιο συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020, πολίτες του νησιού θα μεριμνήσουν για το κλείσιμο όλων των δημοσίων υπηρεσιών και όσων καταστημάτων λειτουργούν (με ευθύνη του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου Καφεζυθεστιατόρων) ενώ στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο όπου έχει χωροθετηθεί η νέα δομή Προσφύγων – Μεταναστών, στον Ξηρόκαμπο (πλησίον της οικίας του εφημέριου του Ι.Ν. Αγ. Φανουρίου).

Επισημαίνουμε ότι η έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας δομής Προσφύγων – Μεταναστών ΟΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ συνέπεσε με την απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών λόγω της πανδημίας του COVID-19, γεγονός που ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ τόσο στη Δημοτική Αρχή Λέρου, όσο και στους κατοίκους του νησιού.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020 ΣΤΙΣ 12.00
ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΣ ΜΗΝΥΜΑ Νο 6 στο 13033
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ:
1) ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ
ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ, ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 800 ΑΤΟΜΩΝ
ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΛΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΡΟΕΣ.
2) ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΔΟΜΗΣ
3) ΟΧΙ ΣΤΙΣ “ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ – ΦΥΛΑΚΕΣ” ΠΟΥ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΩΣ
“ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ” ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ