Πε. Μάι 23rd, 2024

«Ξεναγοί» του πρωθυπουργού οι αυτοδιοικητικοί της Σαμοθράκης – Κατσικάκι, πεζοπορία και κρύες βουτιές (εικόνες)

Γοητευμένος από την εμπειρία του στο νησί της Νίκης έμεινε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα, έκλεισαν από το ακριτικό νησί της Σαμοθράκης την περιοδεία τους στον Έβρο με εκπροσώπους του δήμου και της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να αναλαμβάνουν τον ρόλο ξεναγών για το πρωθυπουργικό ζεύγος.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί της Σαμοθράκης με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της να χαρίζει μια ξεχωριστή εμπειρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του.

Την Κυριακή μάλιστα το πρωθυπουργικό ζεύγος πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα απήλαυσε μια μοναδική εμπειρία κάνοντας πεζοπορία στο Φαράγγι του Φονιά της Σαμοθράκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την κοπιώδη διαδρομή βούτηξε στις φημισμένες Βάθρες, τις φυσικές πισίνες που έχουν δημιουργηθεί από τη ροή του χειμάρρου.

Στη συντροφιά του ζεύγους Μητσοτάκη βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Θανάσης Τσώνης, ο οποίος οιράστηκε στο facebook στιγμιότυπα από την ξενάγηση.«Είχαμε τη χαρά και την τιμή να ξεναγήσουμε το πρωθυπουργικό ζεύγος στην “άγρια” ομορφιά της Σαμοθράκης, η οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, τους ενθουσίασε. Άλλωστε, ο κ.Μητσοτάκης, όπως και η σύζυγος του, είναι άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό και τη φύση και το νησί μας δεν θα μπορούσε παρά να τους γοητεύσει», έγραψε ο αντιπεριφερειάρχης.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το μνημείο υστεροβυζαντινής φρουριακής αρχιτεκτονικής, το Κάστρο της Χώρας, με «οδηγούς» τα παιδιά του δημοτικού σχολείου του νησιού.

Άμα τη αφίξει του στο ακριτικό νησί οι ντόπιοι επεφύλαξαν στον πρωθυπουργό ζεστή υποδοχή στο γραφικό χωριό του Προφήτη Ηλία όπου μαζί με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο γεύθηκαν σε παραδοσιακή ταβέρνα του χωριού το περίφημο κατσικάκι της Σαμοθράκης.

Έπειτα, κατά την περιοδεία του ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του το λαογραφικό μουσείο του νησιού, όπου εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα που κρατούν άσβεστη τη λαογραφική ιστορία του νησιού.

Μάλιστα με ανάρτησή της στο instagram η Μαρέβα Μητσοτάκη εξήρε τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων αλλά και την άγρια ομορφιά του νησιού που «προκαλεί δέος», όπως έγραψε χαρακτηριστικά.