Σα. Απρ 20th, 2024

Το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη – Κάρναβου – Εκτάκτως αναχώρησε από Λουτράκι ο δήμαρχος

Την επέκταση του Μετρό στην Καλλιθέα, αλλά και την επιτάχυνση των έργων του παραλιακού μετώπου συζήτησαν σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος, κατά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-ota.gr οι λεπτομέρειες της συνάντησης δεν είχαν καθοριστεί με απόλυτη ακρίβεια, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος Καλλιθέας, ο οποίος βρισκόταν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στο Λουτράκι να δώσει αγώνα δρόμου, προκειμένου να προλάβει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, ενώ ο δήμαρχος προήδρευε στις διαδικασίες της Ένωσης, ηρθε το τηλεφώνημα απο Μαξίμου με τον Δημήτρη Κάρναβο να εγκαταλείπει άρον άρον το Λουτράκι και να συναντιέται με τον πρωθυπουργό για το ζήτημα της επέκταση του μετρό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά απο αίτημα του δημάρχου Καλλιθέας, ο οποίος ειναι γνωστό ότι διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό.

Άλλωστε, ο Δημήτρης Κάρναβος αποτέλεσε τον μοναδικό εν ενέργεια δήμαρχο ο οποίος το 2016 υπέγραψε την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ.

Αναφορικά με τη συνάντηση – την οποία τελικά πρόλαβε ο δήμαρχος- ο πρωθυπουργός έθεσε στο άμεσο πλάνο την επέκταση του Μετρό στην περιοχή της Καλλιθέας, με πρόσβαση προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την  επιτάχυνση των έργων του παραλιακού μετώπου.

Σημειώνεται ότι τα σχέδια για τη μελλοντική επέκταση του μετρό στα δυτικά και νότια προάστια της Αθήνας έχει ήδη ξεκινήσει να επεξεργάζεται η Αττικό Μετρό.

Παράλληλα η  Αττικό Μετρό εξετάζει σοβαρά και το ενδεχόμενο επέκτασης της Γραμμής 2 προς τη Γλυφάδα και για τον λόγο αυτόν έχει ξεκινήσει η εκπόνηση των απαραίτητων συγκοινωνιακών μελετών και μελετών βιωσιμότητας. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται προβλέπει την κατασκευή τριών νέων σταθμών, οι οποίοι θα συνδέουν τη Γλυφάδα με το νότιο τερματικό σταθμό της Γραμμής 2 στο Ελληνικό.