Πε. Απρ 25th, 2024

Τοπική Αυτοδιοίκηση: 10 φωτογραφικά κλικ από την εβδομάδα που πέρασε

Πολλά και διάφορα έγιναν και αυτή την εβδομάδα.

Στα highlights η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Άμυνας στη χώρα μας και η διαμονή του στην πατρική οικία του πρωθυπουργού, η παρουσίαση του νέου φωτισμού της Ακρόπολης που συγκέντρωσε τα παγκόσμια βλέμματα, και στα δυσάρεστα της εβδομάδας η αναζωπύρωση της πανδημίας του κοροναϊού που χτυπάει καμπανάκια σε ειδικούς και κυβέρνηση.

Πομπέο, Ακρόπολη και κοροναϊός λοιπόν μας απασχόλησαν την εβδομάδα που πέρασε και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – όπως πάντα – έδωσαν το δικό τους στίγμα στην επικαιρότητα.

Ο μόνος που είδε τον Πομπέο

Τη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, όπου πραγματοποίησε σημαντικές επαφές ενισχύοντας τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ. Ανάμεσα στα τετ α τετ που είχε ο Αμερικανός ήταν και αυτό με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός αυτοδιοικητικός που «είδε» τον Πομπέο. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μάλιστα σε ανακοίνωσή του τόνισε πως η επίσκεψη Πομπέο στη συμπρωτεύουσα υπογραμμίζει τη γεωστρατηγική σημασία της περιφέρειάς του.

Ο «αρνητής» Περιφερειάρχης

Έχουμε αρκετό καιρό να δούμε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου με τον απαραίτητο εξοπλισμό στη μεγάλη μάχη με τον αόρατο εχθρό. Και εννοούμε τη μάσκα προστασίας από τον κοροναϊό. Ο Παναγιώτης Νίκας εμφανίζεται συχνά πυκνά άνευ μάσκας σε ανοιχτούς, αλλά και κλειστούς χώρους. Και μπορεί η μάσκα να μην είναι υποχρεωτική όταν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις, αλλά είθισται οι πολιτικοί να δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο στη χρήση της δίνοντας το καλό παράδειγμα. Βέβαια στο κάτωθι στιγμιότυπο από την 199η επέτειο απελευθέρωσης της Τρίπολης δεν θα λέγαμε ότι τηρούνται και ιδιαίτερα οι αποστάσεις.

Τα Ιόνια Φουλάρια

Έβαλε τα πράγματα στη θέση τους η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αναφορικά με την σκληρή επίθεση που δέχθηκε για την αγορά φουλαριών, ως αναμνηστικά δώρα στους επισκέπτες της περιφέρειας. Όπως ξεκαθάρισε η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου τα χρήματα προήλθαν από το ΕΣΠΑ: «Εμείς σαν Περιφέρεια δεν έχουμε ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για δημόσιες σχέσεις…»

Μάλιστα η περιφερειάρχης σε πρόσφατη επίσκεψή της στα πληγέντα από την κακοκαιρία νησιά επέλεξε να φορέσει και ένα φουλάρι, επιδεικνύοντας τη χρησιμότητά του.

Υπό το άπλετο φως της Ακρόπολης

Παρουσιάστηκε η νέα φωταγώγηση του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, κάνοντας το σύμβολο της κλασσικής Ελλάδας και της Δημοκρατίας να λάμπει ως τα πέρατα του κόσμου, αφού η εκδήλωση αναμεταδόθηκε σε όλη την υφήλιο.

Εκεί, στην Πνύκα, κάτω από το νέο φως ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη συναντήθηκαν και συνομίλησαν. Άγνωστο το θέμα της συζήτησης αλλά ήταν εκτενής και ενδιαφέρουσα.

Εκεχειρία στη Θεσσαλία

Έχουν ακουστεί πολλά για τη σχέση Αγοραστού Παπαστεργίου, και λοικό αφού οι σπόντες εκατέρωθεν κατά καιρούς έδιναν και έπαιρναν.

Ωστόσο το τελευταίο διάστημα δήμαρχος και περιφερειάρχης στάζουν μέλι ο ένας για τον άλλον. Ίσως η καταστροφική για τη Θεσσαλία συγκυρία άφησε πίσω τα επουσιώδη. Η «εκεχειρία» επισφραγίστηκε με πρόσφατη συνάντηση.

Στην πρώτη γραμμή ο Μώραλης

Θετικά σχόλια έχει αποσπάσει η πρωτοβουλία του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για την προστασία κατά του Covid – 19.

Ομάδες ενημέρωσης κινούνται σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης, δίνοντας έμφαση σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπως στάσεις λεωφορείων, πλατείες,  εμπορικούς δρόμους, λαϊκές αγορές, παιδικές χαρές και άλλους εξωτερικούς χώρους.

Συνολικά 35 άτομα σε συνεργεία δύο ατόμων και με ομοιόμορφη ένδυση, κινούνται με αυτοκίνητα στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες Πειραιά, προσφέρουν μάσκες ατομικής προστασίας σε όσους δεν διαθέτουν  και ενημερώνουν τους δημότες για τα νέα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας.

Πολυπράγμων

Πολιτική, τραγούδι, τηλεπωλήσεις, εμπόριο και πολλά πολλά άλλα απαρτίζουν το βιογραφικό του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Τώρα οι Θεσσαλονικείς θα έχουν τη χαρά να τον απολαμβάνουν και στο μίνι μάρκετ που άνοιξε στο κέντρο της συμπρωτεύουσας. Ο ίδιος είναι εκεί από τις 5 και μισή τα χαράματα, όταν βάζει τις τυρόπιτες να ψηθούν στη νέα του επιχείρηση.

31 χρόνια

Ράγισε καρδιές το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη για τη μαύρη επέτειο από τη δολοφονία του πατέρααπό τη «17 Νοέμβρη».

Ο δήμαρχος Αθηναίων «θυμήθηκε» την επέτειο για τα 31 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη γράφοντας: «Μπορεί να έχεις πετάξει μακριά εδώ και τριάντα ένα χρόνια, αλλά εγώ κάθε μέρα σε αγγίζω».

Best Friends’ wedding

Ξεχωριστή στιγμή είχε η εβδομάδα για τον δήμαρχο Μυκόνου, ο οποίος ένωσε με τα γαμήλια δεσμά τους παιδικούς του φίλους. «Μεγάλη τιμή ο γάμος φίλων που έχεις μοιράσει στιγμές ειλικρίνειας και εφηβικές συγκινήσεις. Κι όταν ο γάμος γίνεται στο δημαρχείο, ως δήμαρχος έχω διπλή χαρά με την τιμή που καταθέτω συμμετέχοντας», έγραψε στο instagram o Κωνσταντίνος Κουκάς.

Κύμα αγάπης

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση όλης της χώρας στο δράμα της Καρδίτσας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Δήμοι και περιφέρειες απέστειλαν βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς.