Πα. Μαρ 29th, 2024

Πηγαδάκια, σκουντήγματα και σέλφι στην «επίσημη πρώτη» των αυτοδιοικητικών μετά την καραντίνα (εικόνες)

Γιορτή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν η παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η χαρά και η ικανοποίηση δημάρχων και περιφερειαρχών, απερίγραπτη. Αφενός γιατί το πρόγραμμα εξασφαλίζει δημόσια έργα ύψους 2,5 δισ. για τους ΟΤΑ, κι αφετέρου γιατί η εκδήλωση αποτέλεσε την επίσημη πρώτη, για τους αυτοδιοικητικούς της επικράτειας στην μετά κοροναϊό εποχή.

Τους τελευταίους δύο και πλέον μήνες οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης πέρα από εξαιρετικές περιπτώσεις τα έλεγαν μόνο μέσω τηλεδιασκέψεων, με αποτέλεσμα το πρωί της Πέμπτης να τα πουν για πρώτη φορά με «φυσική παρουσία».

Πηγαδάκια, σέλφι και πολλά χαμόγελα μεταξύ δημάρχων και περιφερειαρχών απαθανάτισαν τα φλας των φωτογράφων. Βέβαια οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση δεν άφησαν πίσω τα μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό, αφού κράτησαν τις αποστάσεις ασφαλείας, ενώ προτίμησαν το σκούντηγμα – πανδημίας, έναντι της παραδοσιακής χειραψίας.

Οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ είχαν σύντομες συζητήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ Τζιτζικώστας και Παπαστεργίου μίλησαν εκτενώς με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, το θέμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τις μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε αμιγώς αυτοδιοικητική παρέα ο γγ γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, είχαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις.