Τε. Ιούλ 24th, 2024

Σάλος με την δήμαρχο Κέρκυρας – Αγνόησε τα μέτρα και πήγε στην εκκλησία (εικόνες)

Το κακό παράδειγμα απέναντι στον μεγάλο αγώνα που δίνει η Ελλάδα για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού, έγινε η δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου.

Συγκεκριμένα παρά την απόφαση η λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος να πραγματοποιηθεί εντός του ναού κεκλεισμένων των θυρών, όπως προβλέπουν οι αποφάσεις της Πολιτείας και της Ιεράς Συνόδου στην λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων εκτός από τους ιερείς και τους ψάλτες έδωσαν το «παρών» και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικησης.

Ανάμεσά στους παρευρισκόμενους ήταν η δήμαρχος Κερκυραίων Μερόπη Υδραίου, αλλά και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, αγνοώντας τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες θέλουν το ζήτημα να έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, ενώ δήμαρχοι ζητούν από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ την παραίτηση της κ. Υδραίου από το ΔΣ της Ένωσης, ενώ ήδη ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς έχει ζητήσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ανακοίνωση Χαρδαλιά

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης για τη λειτουργία και την κρυφή κοινωνία από ιερέα σε εκκλησία στο Κουκάκι αλλά και στην Κέρκυρα ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στη Κέρκυρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Έρευνα διεξάγει η Αρχιεπισκοπή

Νωρίτερα, ερευνα για το περιστατικό που συνέβη την Κυριακή το πρωί σε εκκλησία στο Κουκάκι, με ιερέα να κοινωνεί πιστούς, ανακοίνωσε ότι διεξάγει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».

Το περιστατικό συνέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι, και μάλιστα φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας απεικονίζουν τον ιερέα της εκκλησίας να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού.

Ο ιερέας έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τον κάλεσαν να σταματήσει, ωστόσο εκείνος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είναι νόμιμο αυτό που κάνει.