Πε. Απρ 25th, 2024

Γάμοι στον καιρό του κοροναϊού- Μάσκες, γάντια και «πλαφόν» καλεσμένων (εικόνες)

Συγκλονιστικές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών έχουν φέρει τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της διάδοσης της πανδημίας του κοροναϊού.

Ωστόσο την περιρρέουσα ατμόσφαιρα παραμέρισαν αρκετοί συμπολίτες μας που αποφάσισαν εν καιρώ πανδημίας να ενωθούν με τα δεσμά του πολιτικού γάμου. Τηρώντας τους προβλεπόμενους περιορισμούς, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας και με «όπλα» τις μάσκες και τα γάντια τους, πολλά ζευγάρια ανέβηκαν τα σκαλιά του δημαρχείου και επισφράγισαν τον έρωτά τους.

Για τους περισσότερους μπορεί να μην ήταν ο γάμος των ονείρων τους, ωστόσο θα έχουν σίγουρα να διηγούνται ιστορίες από τα χρόνια του κοροναϊού.

Νεαρο ζευγάρι στην Αλεξανδρούπολη ήλθε «εις γάμου κοινωνία» κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Με μάσκες που έφεραν επιγραφή «groom» και «bride» το ζεύγος πραματοποίησε την προγραμματισμένη τέλεση του πολιτικού τους γάμου στο δημαρχείο της πόλης. Με καλεσμένο μόνο τον κουμπάρο οι νεόνυμφοι φαίνεται να το διασκέδασαν πολύ.

Γάμος στα… χρόνια του κορονοϊού - Με μάσκες και μόνο τον κουμπάρο στην Αλεξανδρούπολη (Βίντεο)

Τις ζωές τους αποφάσισαν να ενώσουν δύο νέοι άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας ένα γάμο διαφορετικό, με «πλαφόν» καλεσμένων, αφού στο δημαρχείο βρέθηκαν οι δυο τους, ο αντιδήμαρχος ο γραμματέας, καθώς και δύο μάρτυρες.

«Είχαμε κλείσει θρησκευτικό γάμο στις 16 Μαΐου, αλλά λόγω του κορωνοϊού αποφασίσαμε να τον αναβάλουμε. Είχαμε όλα τα χαρτιά μας έτοιμα και αποφασίσαμε να κάνουμε πολιτικό γάμο», είπε στην κάμερα του MEGA η νύφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συμπρωτεύουσα βάσει των στοιχείων από το τμήμα δημοτολογίου, γραφείο πολιτικών γάμων του κεντρικού δήμου, από την 1η Μαρτίου, οπότε και ξεκίνησαν τα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού έως και χθες, 23 του μήνα, είχαν κατατεθεί 57 αιτήσεις για έκδοση άδειας πολιτικού γάμου, αριθμός ρεκόρ για συνθήκες πανδημίας.

«Η ζωή βρίσκει τον τρόπο, αρκεί να την προστατεύσουμε», σημείωσε σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, μετά την τέλεση πολιτικού γάμου στην Άρτα, τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και γένι

Ομοίως στο Αίγιο ο αντιδήμαρχος Στράτος Βαρδάκης τέλεσε προγραμματισμένο πολιτικό γάμο. Το ζευγάρι σε απόσταση με τους συγγενείς να μοιράζονται την χαρά τους από τα σπίτια τους. Μόνο δύο μάρτυρες βρίσκονταν έξω απ’ την πόρτα, οι οποίοι εισήλθαν μετά την λήξη της τελετής μόνο για να υπογράψουν.

Αντίστοιχα στην Ρόδο, οι μελλόνυμφοι τήρησαν την απόσταση του 1,5 μέτρου φόρεσαν τις «ασπίδες» τους και παντρεύτηκαν υπό συνθήκες πρωτοφανείς, παρουσία της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και δύο μαρτύρων.