Σα. Απρ 20th, 2024

Το «τσίκνισε» η Αυτοδιοίκηση – Οι δεινοί ψήστες και οι καλοφαγάδες δήμαρχοι (εικόνες)

Τσικνοπέμπτη σημαίνει σούβλες, κάρβουνα, εορταστικές εκδηλώσεις και φυσικά γευστικοί μεζέδες. Πρόκειται για ένα αγαπημένο έθιμο της ελληνικής παράδοσης, που οι τοπικοί άρχοντες τίμησαν με το παραπάνω.

Περιφερειάρχες, δήμαρχοι και αιρετοί από κάθε γωνιά της χώρας άφησαν για λίγο τις υποχρεώσεις τους και επιδόθηκαν σε ένα παραδοσιακό «γαστριμαργικό όργιο».
Και μπορεί σε πολλούς δήμους ο άστατος καιρός να ανέτρεψε τα σχέδια των εορταστικών εκδηλώσεων, ωστόσο όλοι βρήκαν την λύση και απήλαυσαν ένα γευστικό σουβλάκι.

Μεγάλο γλέντι πραγματοποιήθηκε στην Βαρβάκειο Αγορά υπό τις μουσικές του Μπάμπη Τσέρτου. Όπως είπε και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης «Έκαστος στο είδος του και η Βαρβάκειος, στην Τσικνοπέμπτη».


Τρικούβερτο γλέντι στήθηκε και στον δήμο Πειραιά με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη να γίνεται ένα με τον κόσμο στο παραδοσιακό γαϊτανάκι. Ζωντανή μουσική, μεζέδες και πολύ κέφι πλημμύρισαν την κεντρική αγορά της πόλης.

Στους άτυχους της σημερινής γιορτής συγκαταλέγεται ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, καθώς η βροχή ανέτρεψε τα σχέδια του. Ωστόσο ο Νεκτάριος Φαρμάκης έστησε την ψησταριά του στα γραφεία της ΠΕ Αχαΐας, μαζί με τους συνεργάτες και τους εργαζομένους της περιφέρειας.


Ο δήμος Τρίπολης γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη ψήνοντας 1200 σουβλάκια, ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης δεν έψησε, παρόλα αυτά «τσίμπησε» ένα καλοψημένο καλαμάκι.


Ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης με τους αντιδημάρχους Γιώργο Τσαλίκη και Γιώργο Τσίνα τσίκνισαν με τους δημότες Περιστερίου στο Κολυμβητήριο και το 9ο ΚΕ.ΦΙ.

Δεινός ψήστης αποδείχθηκε και ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας.


Ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου έψησε για καλό σκοπό, αφού παρέδωσε ποσότητα ψημένων κρεατικών στο «Σπίτι της Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.


Έμπροσθεν του ΚΑΠΗ έστησε ο Νίκος Σουλιώτης σούβλες και ψησταριές στον δήμο Καρπενησίου.


Κατσιφάρας και Πελετίδης το «τσίκνισαν» με φίλους σε ταβερνάκια της Πάτρας.


Στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας η δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου γιόρτασε με τους συνδημότες της σε μια όμορφη γιορτή.