Τε. Απρ 24th, 2024

Η Νοτοπούλου παραπονιέται για την αστυνόμευση και ο δήμος της θυμίζει ότι απασχολούσε 26 αστυνομικούς

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Νοτοπούλου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων και στην έλλειψη φύλαξης σε ολόκληρη την πόλη. «Καταλαβαίνω την αγωνία να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στο κέντρο της πόλης. Υπάρχει όμως και ο ΟΣΕ και δυτικά οι συνοικίες. Δε μπορούμε να μιλάμε για ευταξία και η ευταξία να περιορίζεται στο πως θα κόψετε πρόστιμα. Επιπλέον για την ευταξία: Πόσα τραπεζοκαθίσματα και πόσα μαγαζιά έχετε ελέγξει σε σχέση με τα τραπεζοκαθίσματα; Ασχολείται η δημοτική αστυνομία με αυτό; πολύ φοβόμαστε ότι υπάρχει μια τεράστια ανοχή σε αυτό το κομμάτι κατάληψης του δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα», ανέφερε η κα Νοτοπούλου.

Οι αναφορές της στα θέματα της αστυνόμευσης και των τραπεζοκαθισμάτων, ερέθισαν όπως ήταν λογικό, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα δημοτικής αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή ο οποίος, σύμφωνα με το voria.gr, παραπονέθηκε ότι η κριτική εκ μέρους της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι άδικη. Σχολιάζοντας την αναφορά της Κατερίνας Νοτοπούλου περί υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων ο κ. Δαγκλής τόνισε ότι όταν η ίδια είχε διοριστεί επικεφαλής στο νεοσύστατο πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης είχαν αποσπαστεί εκεί για τη φύλαξή της συνολικά 24 αστυνομικοί, 16 αρχικά, τον Νοέμβριο του 2016 και άλλοι οκτώ στη συνέχεια.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από την πλευρά την Κατερίνας Νοτοπούλου η οποία επικοινώνησε με τον εντεταλμένο σύμβουλο και του ζήτησε να αποκαταστήσει την αλήθεια δηλώνοντας ότι: «Κατά την θητεία μου στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, δεν υπήρχε κανένας αστυνομικός για την προσωπική μου φύλαξη ούτε χρησιμοποιούσα υπηρεσιακό όχημα. Στο πλαίσιο δε της θητείας μου ως Υφυπουργός Εσωτερικών του Τομέα Μακεδονίας – Θράκης, υπήρχε συνολικά συνοδευτική ομάδα ασφαλείας τεσσάρων αστυνομικών όπως ορίζει ο Νόμος.»