Πα. Μαρ 29th, 2024

Ο «διάλογος» του δημάρχου Σπάρτης με τον… Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας μιλώντας πρόσφατα σε μαθητές δημοτικού σχολείου, αναφέρθηκε στις κλασικές σπουδές του και στη συνέχεια συνέκρινε την Αθήνα με τη Σπάρτη, λέγοντας ότι η πρώτη ήταν πιο δεκτική και υποδεχόταν ανθρώπους απ’ όλον τον αρχαίο κόσμο, ενώ η Σπάρτη τους έδιωχνε όλους.

Αυτή η τοποθέτηση του Βρετανού πρωθυπουργού είχε σαν αποτέλεσμα την απάντηση του δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα, ο οποίος με επιστολή του στον Μπόρις Τζόνσον, κάλεσε το Βρετανό πρωθυπουργό να δει την πόλη και να πάρει μια γεύση «της φιλοξενίας και της ιστορίας της Σπάρτης».

Ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε το αίτημα του δημάρχου Σπάρτης και απέστειλε την εξής απάντηση, μέσω της πρέσβη Kate Smith:

Αγαπητέ Δήμαρχε, Αγαπητέ Πέτρο

Σας ευχαριστούμε θερμά για το γράμμα σας στον Πρωθυπουργό μας. Μου ζητήθηκε να απαντήσω εκ μέρους του στην πρόσκλησή σας για την επίσκεψη στην πόλη της Σπάρτης. Ο Πρωθυπουργός ενδιαφερόταν πάντα για την ιστορία της σπουδαίας πόλης σας και των σπουδαίων ανθρώπων της. Όπως θα γνωρίζετε, το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού είναι αρκετά απαιτητικό, αλλά αν του το επιτρέψει ο χρόνος θα ήταν ευτυχής να σας επισκεφτεί. Όπως και εγώ, με την επόμενη ευκαιρία που θα προκύψει.

Ειλικρινά,

Kate Smith

Πρέσβης