ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

Χατζηθεοδοσίου: Δηλώνει πρόθεση υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Αττικής με αιχμή υποδομές και τοπική οικονομία

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή συνέντευξή του στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα PitsouniCity.

Όπως επισημαίνει, «είναι στις προθέσεις μου να είμαι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής. Ως ενεργός πολίτης – και βεβαίως ως πρόεδρος ενός μεγάλου φορέα όπως είναι το ΕΕΑ – ενδιαφέρομαι πάρα πολύ για την πορεία της Περιφέρειας», υπογραμμίζοντας ότι η Αττική αφορά «ουσιαστικά τη μισή Ελλάδα» και απαιτεί πολιτικές που βελτιώνουν απτά την καθημερινότητα των πολιτών.

Θέτει ως βασικές προτεραιότητες τις υποδομές, με έμφαση σε αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, ώστε «να μην ξαναδούμε εικόνες καταστροφής», καθώς και εκτεταμένες δεντροφυτεύσεις και αναδασώσεις, αξιοποιώντας την εμπειρία του ΕΕΑ που ήδη σχεδιάζει παρεμβάσεις σε 15 δήμους.

Παράλληλα, δίνει ιδιαίτερο βάρος στην τοπική οικονομία, αναφέροντας ως παραδείγματα τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου σε Αγία Βαρβάρα και Νέα Σμύρνη, αλλά και το εγχείρημα «Agora Athens», σημειώνοντας ότι «αν ένας φορέας όπως το ΕΕΑ μπορεί να βελτιώσει τις ζωές των πολιτών, μια ολόκληρη Περιφέρεια μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα».

Καταλήγοντας, τονίζει πως η Αττική χρειάζεται «όραμα και μεράκι», συνεργασία με τους δήμους και ανθρώπους «χωρίς κομματικές αγκυλώσεις», με επίκεντρο – όπως λέει – «τον άνθρωπο και όχι έργα βιτρίνας».

Τελευταία άρθρα

Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 allwyn Streetball στη Νίκαια

Η κοινωνική συνοχή είναι το έπαθλο του τουρνουά αγώνων μπάσκετ «3on3 allwyn Streetball» που διοργανώνει…

8 λεπτά ago

Κυκλική Οικονομία: Ολοκληρώνονται οι σύγχρονες υποδομές στην Ελλάδα

Η Ελλάδα γυρνά σελίδα στη διαχείριση των αποβλήτων.

21 λεπτά ago

Σκύρος: Εισροή μικρής ποσότητας πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης

Ανήσυχοι οι κάτοικοι, καταγγέλουν πως άργησαν να ενημερωθούν.

35 λεπτά ago

Απόφαση για Ανοιχτά Δεδομένα και στους δήμους

Νόμο του κράτους αποτελεί πλέον η υποχρέωση και των δήμων να έχουν ανοιχτά τα δεδομένα…

41 λεπτά ago

2,83 εκατομμύρια ευρώ για αγροτική οδοποιία στο Βόρειο Αιγαίο

Η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και η βελτίωση της καθημερινότητας, τόσο των παραγωγών, όσο και…

1 ώρα ago

Στην παραλία Αλίμου και φέτος οι «ντίβες» της ασφάλτου

Το ενδιαφέρον του κοινού και ιδιαίτερα όσων αγαπούν τα κλασσικά αυτοκίνητα, που θα κατακλίσουν την…

1 ώρα ago