ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πρέβεζα: «Κλειστό λόγω λαθρεμπορίας» πρατήριο καυσίμων για 2 χρόνια

Στην Πρέβεζα, όπου πραγματοποίησαν στοχευμένο επιτόπιο έλεγχο σε πρατήριο καυσίμων, κατόπιν ανάλυσης κινδύνου και αξιοποίησης ψηφιακών δεδομένων, βρέθηκαν στελέχη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οι παραβάσεις της ιδιοκτήτριας του πρατηρίου καυσίμων που εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, οδήγησαν σε σκληρές κυρώσεις.

Στο πρατήριο υγρών καυσίμων εντοπίστηκαν:

  • Βυτιοφόρο όχημα με 120 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης χωρίς παραστατικά αγοράς.
  • Υπέργεια μεταλλική δεξαμενή χωρητικότητας 10.000 λίτρων με περιεχόμενο 150 λίτρων καυσίμου χωρίς παραστατικά αγοράς. Η δεξαμενή δεν είχε άδεια και δεν είχε ενταχθεί στο σύστημα εισροών εκροών.

Οι ελεγκτές κατάσχεσαν το παράνομο βυτιοφόρο και τη δεξαμενή, ενώ ακολούθως προέβησαν στη σφράγιση του πρατηρίου. Η ιδιοκτήτρια του πρατηρίου συνελήφθη και προσήχθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για λαθρεμπορία, ενώ επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο των 100.000 ευρώ.

Τέλος, στάλθηκαν δείγματα των καυσίμων στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για εξέταση πιθανής νοθείας, ενώ παράλληλα κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της επιχείρησης στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Τελευταία άρθρα

ATTICA ROOTS FESTIVAL: Ο Omar Faruk Tekbilek στο Ζάππειο για μια μοναδική μυσταγωγική συναυλία

Το Attica Roots Festival, ο μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του…

5 ώρες ago

Το πρόβλημα υγείας που δημοσιοποίησε η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου

Σε προγραμματισμένη ιατρική επέμβαση θα υποβληθεί το προσεχές διάστημα η Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, όπως…

5 ώρες ago

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

7 ώρες ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

7 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

7 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

8 ώρες ago