Ο καφές έχει «εκτοξευτεί» σε τιμή στα ράφια των σούπερ μάρκετ, εξαιτίας της ανατίμησης στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.
Οι αυξήσεις αναμένονται να γίνουν ορατές από αυτή την εβδομάδα, με ποσοστά που κυμαίνονται από 10% έως 15%, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να φτάσουν ακόμα και το 25%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Ένωσης Καφέ.
Από την αρχή του έτους, οι εταιρείες έχουν ήδη ενημερώσει το λιανεμπόριο για τις αυξήσεις στην τιμή του καφέ, ενώ, αντίστοιχες ανατιμήσεις παρατηρούνται και στην εστίαση, τόσο για τον σερβιρισμένο καφέ όσο και για τις υπηρεσίες take away.
Παράλληλα, οι διεθνείς τιμές του καφέ ανέρχονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 50 ετών, με την ποικιλία arabica να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και την ποικιλία robusta στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Σημειώνεται πως η κύρια αιτία αυτής της αύξησης είναι οι μειωμένες σοδειές για ακόμη έναν χρόνο στις μεγαλύτερες παραγωγικές χώρες, οι οποίες πλήττονται σημαντικά από την κλιματική αλλαγή.
Ακόμη, η αυξημένη ζήτηση από χώρες που μέχρι πρόσφατα δεν κατανάλωναν καφέ και τώρα τον εντάσσουν στην καθημερινή τους ζωή, συμβάλλει στην άνοδο του κόστους.
Συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Αθηναίων.
Προχωρούν οι διαδικασίες από τον Δήμο Χαλκιδέων.
Επόμενο βήμα η διαγωνιστική διαδικασία για τον εξοπλισμό.
Μια διοργάνωση που αναδεικνύει τη δύναμη της συμμετοχής, την ισότητα, την προσβασιμότητα και τον σεβασμό…
Πιο πράσινη και φιλική για τους κατοίκους του κέντρου της πόλης είναι η πλατεία Κλαυθμώνος,…