ΔΗΜΟΙ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας και Δήμου Πρεσπών

Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας υπέγραψε ο Δήμος Πρεσπών, με στόχο την ανάπτυξη δράσεων σε κρίσιμους τομείς, όπως η κοινωνία, η οικονομία, η έρευνα, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και η προστασία του περιβάλλοντος, που θα ενισχύσουν τη σύνδεση μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται:
• Η προώθηση καινοτομιών στη γεωργία, την ενέργεια και την τεχνολογία.
• Η συνεργασία σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, το περιβάλλον και την οικολογία.
• Η διοργάνωση δράσεων εκπαίδευσης και κατάρτισης για επαγγελματίες, κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και φοιτητές.
• Η ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής μέσω συνεργασιών με τη Σχολή Καλών Τεχνών.
• Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση προκλήσεων, όπως η κλιματική κρίση, η ψηφιακή και έξυπνη γεωργία, και η έξυπνη τοπική αυτοδιοίκηση.

Η υπογραφή του μνημονίου εντάσσεται στη στρατηγική του Δήμου Πρεσπών για την ενίσχυση της συνεργασίας με επιστημονικούς φορείς, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών, Γιώργος Στεργίου, δήλωσε: «Ο Δήμος Πρεσπών συνεργάζεται με τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εδώ και χρόνια και πάντα στέκεται αρωγός στις δράσεις τους. Σήμερα προχωράμε ένα ακόμα βήμα, εδραιώνοντας αυτή τη συνεργασία, με στόχο να αξιοποιήσουμε την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ευχαριστούμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για την εμπιστοσύνη και ανυπομονούμε να εργαστούμε μαζί για την επίτευξη των κοινών μας στόχων».

Τελευταία άρθρα

Γιάννης Κωνσταντάτος: Μήνυμα ισχύος και ενότητας στον ετήσιο απολογισμό με εκατοντάδες δημότες

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος απολογισμός έργου της δημοτικής αρχής Ελληνικού – Αργυρούπολης,…

11 ώρες ago

Καλαμάτα: Άνω κάτω η πόλη από την επιστολή θανάτου στην Διευθύντρια της Πολεοδομίας

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, καταδίκασε το γεγονός όπως και σύσσωμη η κοινωνία της Καλαμάτας.

17 ώρες ago

Ενισχύονται τα μουσικά σύνολα της Θεσσαλονίκης

Επτά νέοι μουσικοί ενισχύουν τη Φιλαρμονική και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

17 ώρες ago

Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Γαλαξίδι

Η τοποθέτηση έγινε σε συνεργασία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Δ.Ε.Η. Α.Ε.

17 ώρες ago

Καταγγελία του δημάρχου Αλίμου για τη μεταφορά αδειοδότησης & ελέγχου παραλιακών καταστημάτων στο Υπ. Τουρισμού

Ο Ανδρέας Κονδύλης καταγγέλει τη νομοθετική ρύθμιση που αφαιρεί από τους δήμους την αρμοδιότητα για…

17 ώρες ago

Πολύγυρος: Νέα σελίδα στη διαχείριση των λυμάτων στην Ορμύλια

Μελέτη για την επέκταση και αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων.

17 ώρες ago