Πε. Μαρ 28th, 2024

Νίκας: Σημείο αναφοράς η ΝΔ – Περιμένω στήριξη κι από άλλους πολιτικούς χώρους

Στήριξη και από άλλους πολιτικούς χώρους πέραν της ΝΔ προανήγγειλε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος για την περιφέρεια Πελοποννήσου, ανέφερε σε δήλωσή του ότι το σημείο αναφοράς στην επικείμενη «μάχη» της 26 Μαΐου είναι η ΝΔ, ωστόσο τόνισε ότι στην πορεία θα προκύψει στήριξη στην υποψηφιότητά του από πολλούς και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, καθώς όπως ανέφερε αυτό είναι ένα από τα προνόμια των αυτοδιοικητικών :« Δεν με στηρίζει μόνο η Ν.Δ. Θα δείτε στην πορεία θα με στηρίξουν πάρα πολλοί. Το κύριο είναι η Ν.Δ. Γιατί όταν λέμε με στηρίζει η Ν.Δ. δεν εννοούμε ότι εγώ είμαι υπάλληλος ή φερέφωνο κανενός. Μιλάμε για ταυτότητα απόψεων, για ταυτότητα ιδεολογικών θέσεων, αλλά έχω πει πολλές φορές ότι στην αυτοδιοίκηση έχουμε το εξής προνόμιο: Να βάζουμε το λαό τον οποίο υπηρετούμε, το αυτοδιοικητικό σχήμα που υπηρετούμε, πρώτα απ’ όλα.»

Εν συνεχεία ο κ. Νίκας τόνισε ότι παρότι ταυτίζεται απόλυτα ιδεολογικά με τις αρχές και τις θέσεις της ΝΔ οφείλει ως γνήσια αυτοδιοικητικό στέλεχος να προτάσσει την αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας, συνεπώς εξέφρασε ευγνωμοσύνη απέναντι στα κυβερνητικά στελέχη που βοηθούν την Καλαμάτα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες μάλιστα απηύθυνε στον ανθυποψήφιό του στην περιφέρεια Πελοποννήσου, Γιώργο Δέδε.

«Έχουμε και την ελευθερία των κινήσεων ως αυτοδιοικητικά στελέχη να λέμε “μπράβο, ευχαριστούμε πολύ” και σε έναν “αντίπαλο” ιδεολογικό χώρο, όταν φέρεται στο θεσμό που υπηρετούμε με τρόπο άριστο. Δηλαδή εγώ εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στα κυβερνητικά στελέχη που βοηθούν την Καλαμάτα. Και το κάνω σε κάθε ευκαιρία. Να μην ευχαριστώ τον Γιώργο Δέδε, ο οποίος βοήθησε πραγματικά την πόλη; Είναι ανθυποψήφιός μου, αλλά θα ντρεπόμουν αν δεν είχα το θάρρος να πω ότι ήταν θετικός για την πόλη της Καλαμάτας. Αυτό είναι το μεγαλείο του αυτοδιοικητικού».