ΕΥΒΟΙΑΣ

Στη Χαλκίδα αύριο ο Μητσοτάκης: Το μεγάλο στοίχημα της ΝΔ για την Εύβοια

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου, τις στοχευμένες περιοδείες σε ολόκληρη την Επικράτεια, προκειμένου να προωθεί ο ίδιος τις θέσεις και το κυβερνητικό σχέδιο της Πειραιώς, για την επόμενη ημέρα.

Μετά τα Δωδεκάνησα, την Ήπειρο, την Ηλεία, την Αχαΐα και τις γειτονιές του Λεκανοπεδίου ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί αύριο την Εύβοια.

Η Εύβοια αποτελεί  ακόμη έναν υψηλής σημασιολογίας σταθμό της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ, καθώς στις πρόσφατες ευρωεκλογές το κόμμα της Πειραιώς κέρδισε την πρωτιά ώστοσο η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 2,5 ποσοστιαίες μονάδες. Αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε ότι η διαφορά των δύο στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν 16,8 μονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που φανερώνει ότι η Εύβοια αποτελούσε ένα «κάστρο» για το κυβερνών κόμμα, το οποίο η ΝΔ κατέλαβε.

Το μεγάλο στοίχημα της Εύβοιας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι άλλο από το να κλειδώσει το προβάδισμα της ΝΔ και να ανοίξει την «ψαλίδα», προκειμένου  να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια «δική του» εκλογική περιφέρεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ισχυρό «χαρτί» για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο της εν λόγω περιφέρειας αποτελεί ο υποψήφιος βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος έχει ισχυρό έρεισμα στην περιοχή, αλλά και οι νεοεκλεγέντες περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, που ενισχύουν τη δυναμική του κόμματος στην περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στις 18:30 στην Ερέτρια ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στα Ψαχνά.

Τελικός προορισμός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι η Χαλκίδα.

Τελευταία άρθρα

Νίκος Χαρδαλιάς από τις Βρυξέλλες: Διεκδικεί περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους για έργα σε κάθε γωνιά της Αττικής

Με σαφές διεκδικητικό πλαίσιο και επίκεντρο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος…

11 ώρες ago

Στην Επιτροπή Νήσων & Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Οινουσσών

Στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή στρατηγική για τα νησιά.

14 ώρες ago

Το ParkOut City Flow έρχεται στην Κυψέλη

Nέα προσέγγιση στην αστική μετακίνηση.

14 ώρες ago

Nέος μεγάλος υπόγειος αγωγός απορροής ομβρίων υδάτων στην Ηράκλεια

Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας και η προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.

14 ώρες ago

830.000 ευρώ για την αναβάθμιση 11 γηπέδων του Δήμου Ιωαννιτών

Οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στη βελτίωση της εικόνας των γηπέδων, αλλά αποσκοπούν πρωτίστως στην κάλυψη…

15 ώρες ago

Ζάκυνθος: Oικονομική ενίσχυση από τη Βουλή των Ελλήνων στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, υπέγραψε την έγκριση νέας οικονομικής ενίσχυσης ύψους…

15 ώρες ago