Σα. Απρ 27th, 2024

Στη Χαλκίδα αύριο ο Μητσοτάκης: Το μεγάλο στοίχημα της ΝΔ για την Εύβοια

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουλίου, τις στοχευμένες περιοδείες σε ολόκληρη την Επικράτεια, προκειμένου να προωθεί ο ίδιος τις θέσεις και το κυβερνητικό σχέδιο της Πειραιώς, για την επόμενη ημέρα.

Μετά τα Δωδεκάνησα, την Ήπειρο, την Ηλεία, την Αχαΐα και τις γειτονιές του Λεκανοπεδίου ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί αύριο την Εύβοια.

Η Εύβοια αποτελεί  ακόμη έναν υψηλής σημασιολογίας σταθμό της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ, καθώς στις πρόσφατες ευρωεκλογές το κόμμα της Πειραιώς κέρδισε την πρωτιά ώστοσο η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 2,5 ποσοστιαίες μονάδες. Αξίζει ωστόσο να σημειώσουμε ότι η διαφορά των δύο στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν 16,8 μονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που φανερώνει ότι η Εύβοια αποτελούσε ένα «κάστρο» για το κυβερνών κόμμα, το οποίο η ΝΔ κατέλαβε.

Το μεγάλο στοίχημα της Εύβοιας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι άλλο από το να κλειδώσει το προβάδισμα της ΝΔ και να ανοίξει την «ψαλίδα», προκειμένου  να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια «δική του» εκλογική περιφέρεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ισχυρό «χαρτί» για το γαλάζιο ψηφοδέλτιο της εν λόγω περιφέρειας αποτελεί ο υποψήφιος βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος έχει ισχυρό έρεισμα στην περιοχή, αλλά και οι νεοεκλεγέντες περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, που ενισχύουν τη δυναμική του κόμματος στην περιοχή.

Ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στις 18:30 στην Ερέτρια ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στα Ψαχνά.

Τελικός προορισμός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι η Χαλκίδα.