Πα. Απρ 26th, 2024

Δωδεκάνησα: Οι νικητές, τα δίδυμα του β’ γύρου και οι «εκπλήξεις»

Ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών έφθασε στο τέλος του και είχε σαν αποτέλεσμα μεγάλους νικητές, χαμένους, ανατροπές  και τα δίδυμα του δεύτερου γύρου.

Στα Δωδεκάνησα το «μενού» είχε τα πάντα.

Δήμαρχοι από την πρώτη Κυριακή

Το αξίωμα του δημάρχου κέρδισαν από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση ο Μιχάλης Ερωτόκριτος στον δήμο Ηρωικής Νήσου Κάσου, ο Λευτέρης Παπακαλοδούκας στον δήμο Σύμης, ο Χριστοφής Κορωναίος στον δήμο Νισύρου, ο Φώτης Μάγγος στον δήμο Λειψών, η Μαρία Κάμμα – Αλειφέρη στον δήμο Τήλου, ο Βαγγέλης Κόττορος στο Αγαθονήσι και ο Άγγελος Φραγκάκης στον δήμο Χάλκης .

Τα δίδυμα του δεύτερου γύρου

Στην Ρόδο θα αναμετρηθεί ο Αντώνης Καμπουράκης απέναντι στον νυν δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, με σαφή υπεροχή του πρώτου, αφού κατέγραψε ποσοστό της τάξεως του 41,56% έναντι 30,7% του αντιπάλου του.

Στον δήμο Λέρου η μάχη θα κριθεί ανάμεσα στον νυν δήμαρχο Μιχάλη Κόλια και τον Γιώργο Παυλή. Το σκηνικό είναι ρευστό, ωστόσο η συμπόρευση Παυλή με τον τρίτο του πρώτου γύρου Στέλιο Λουλουδιά, προσθέτει πόντους στην υποψηφιότητά του.

Στον δήμο Πάτμου θα αναμετρηθούν ο Γρηγόρης Στόικος και ο Λευτέρης Πεντές, με ποσοστά 42,33% και 27,72%, αντίστοιχα. Στο ακριτικό Καστελόριζο για τον δήμαρχιακό θώκο Μεγίστης παλεύουν ο νυν δήμαρχος Γιώργος Σαμψάκος με τον Γιώργο Παπουτσή.Στο δεύτερο γύρο θα εκλέξει δήμαρχο και η Κάρπαθος, όπου θα αναμετρηθούν Γιάννης Νισύριος και Μανώλης Καπετανάκης.

Μεγάλη ανατροπή είχαμε στον δήμο Καλυμνίων όπου ο νυν δήμαρχος δεν κατάφερε να προκριθεί στον δεύτερο γύρο, όπου θα δώσουν τη μάχη Δημήτρης Διακομηχάλης και Γιάννης Μαστροκούκος. Αντίστοιχα στην Αστυπάλαια η Μαρία Καμπούρη «στρίμωξε» τον Νίκο Κομνηνέα, του οποίου η εκλογή θεωρούταν βέβαιη από τον πρώτο γύρο, ωστόσο ο δήμαρχος να αναδειχθεί στις επαναληπτικές εκλογές.