Την απόκτηση του οικοπέδου του κολυμβητηρίου ανακοίνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, μετά την διευθέτηση της ιδιοκτησιακής του εκκρεμότητας με το Κτηματολόγιο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, μετά από χρόνια λαθών, καθυστερήσεων και παραλείψεων περιήλθε πλέον στην ιδιοκτησία του Δήμου το οικόπεδο του κολυμβητηρίου, μετά την διευθέτηση της ιδιοκτησιακής του εκκρεμότητας με το Κτηματολόγιο.

Ειδικότερα, κατατέθηκε στο κτηματολογικό γραφείο Χαλανδρίου, ολοκληρωμένη αυτή τη φορά, με πλήρη στοιχεία και αφού προηγήθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες με διαφόρους φορείς του Δημοσίου, η αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής τονίζει ότι για πρώτη φορά γίνεται η καταχώριση και των 5 τίτλων κτήσεων, οι οποίοι χρονολογούνται από το 1962 και με αυτό τον τρόπο κλείνει μία χρόνια ιδιοκτησιακή εκκρεμότητα, η οποία «κόστισε» πολύ στην πόλη.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης, επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο έτος της θητείας μας καταφέραμε, με συντονισμένες προσπάθειες και επιμονή, να τακτοποιήσουμε με το κτηματολόγιο την ιδιοκτησιακή εκκρεμότητα του οικοπέδου του κολυμβητηρίου και να έρθει επιτέλους ο χώρος στην ιδιοκτησία του Δήμου μας. Θυμίζω ότι ήταν Μάιος του 2018 όταν για πρώτη φορά ενημερώθηκε εγγράφως από τις υπηρεσίες η τότε Δημοτική Αρχή για το ζήτημα που είχε ανακύψει με το κολυμβητήριο στο Κτηματολόγιο, ενώ παρόμοια ενημέρωση έγινε εκ νέου και τον Οκτώβριο του 2022, ωστόσο το ζήτημα παρέμενε στον «αέρα».

Πλέον έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη δρομολόγηση της υλοποίησης ενός έργου που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη η πόλη μας. Επόμενό μας στοίχημα η διασφάλιση χρηματοδότησης για να ξεκινήσει η κατασκευή του κολυμβητηρίου. Είμαι βέβαιος ότι και αυτό το στοίχημα, θα το κερδίσουμε».