Πα. Απρ 26th, 2024

Εκδήλωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με θέμα «Θέλω την πόλη μου στο κινητό μου», πραγματοποίησε την Τρίτη 23 Οκτωβρίου το Ποτάμι στο Γκάζι.

Ομιλητές ήταν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης , οι δήμαρχοι Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ενώ παρεμβάσεις πραγματοποίησαν οι Δήμαρχοι Χίου Μανώλης Βουρνούς, Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης. Από τον Δήμο της Αθήνας ομιλητής ήταν ο Chief Digital Officer Κωνσταντίνος Χαμπίδης.

 

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε ότι βασική προτεραιότητα των αυτοδιοικητικών πρέπει να είναι η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών και βάσει αυτού να προσαρμοστεί η πολιτική που θα ακολουθήσει η δημοτική και περιφερειακή αρχή:  «Εμείς οι αυτοδιοικητικοί έχουμε μια βασική δουλειά: τη διευκόλυνση της καθημερινότητας. Αν ο πολίτης δεν αισθάνεται βελτίωση στην καθημερινότητά του εμείς έχουμε χάσει. Αν δεν τα καταφέρνουμε τότε ‘’ο βασιλιάς είναι γυμνός’’».

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, ανέπτυξε ζητήματα για τη χρήση των κινητών, όχι μόνο ως απλώς μέσων, αλλά ως πραγματικών εργαλείων σε έναν κόσμο που αλλάζει δραστικά και χρησιμοποιεί νέες μεθόδους εξυπηρέτησης των πολιτών.

Επισήμανε την σημασία του κινητού ως μέσου άμεσης ενημέρωσης των πολιτών αλλά και τον  χαρακτήρα του κινητού ως εργαλείου για τα social media: « Ξεπερνώντας αγκυλώσεις των παραδοσιακών τρόπων ενημέρωσης, το κινητό προσφέρει χάραξη πολιτικών με αμεσότητα και ουσία (π.χ. με το προσφυγικό και το κάπνισμα στα Τρίκαλα). Ο Δήμος Τρικκαίων κινητο-ποιεί τον πολίτη, κινητο-ποιώντας πρώτα τον εαυτό του»

Ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος της ΝΔ για την περιφέρεια Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, παρουσίασε την ψηφιακή πρόοδο της Καλαμάτας, για την οποία η Καλαμάτα τιμήθηκε με το βραβείο Smart Cities Awards/2018. Ανέφερε ότι η πόλη έχει ήδη κατακτήσει τον Ευρωπαϊκό στόχο για το 2020, έχει επιλεγεί στις 3 πόλεις για το πιλοτικό πρόγραμμα 5G και σε συνεργασία με την WIND έχει κατασκευάσει δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς υπερυψηλών ταχυτήτων, που καλύπτει το 90% της πόλης. Ενώ επισήμανε ότι πέρα από τις ευεργεσίες της ψηφιακής εποχής πρέπει να υπάρξει πρόνοια για την προστασία της ατομικότητας και των προσωπικών δεδομένων, την προάσπιση των ιδιαιτεροτήτων των πολιτισμών και των εθνικών γλωσσών.