Πε. Απρ 25th, 2024
Γιώργος Ορφανός

«Αντάρτικο» από τον Ορφανό για τον δήμο Θεσσαλονίκης – Θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του

O Γιώργος Ορφανός αποφάσισε να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης και ανήγγειλε ότι θα το ανακοινώσει επίσημα την ερχόμενη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» (αίθουσα Ολυμπιάς) την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής ακουγόταν ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος, με τη στήριξη μάλιστα της ΝΔ. Μάλιστα, το όνομά του είχε διαρρεύσει ως το ένα από τα δύο (το άλλο ήταν του προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρη Μπίλλια), από τα οποία επρόκειτο να επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη στήριξη της ΝΔ.

Όμως, ο σχεδιασμός της Πειραιώς τελικά ήταν άλλος. Η ηγεσία της ΝΔ, επέλεξε να δώσει το χρίσμα στο δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. Ο Πάρις Μπίλλιας μετά την ανακοίνωση Καϊτεζίδη, αποσύρθηκε, όμως ο Γιώργος Ορφανός δε φαίνεται διατεθειμένος να πράξει ο ίδιο.

Μια μέρα μετά τη διαρροή της επιλογής της Πειραιώς, ο κ. Ορφανός εκδηλώνει το πρώτο «αντάρτικο» και δηλώνει αποφασισμένος να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Αντάρτικο με την ξεκάθαρη έννοια δεν είναι, διότι ακόμη επισήμως η ΝΔ δεν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα Καϊτεζίδη. Από την άλλη, ήταν γνωστή η βούληση του κ. Ορφανού να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, όμως μέχρι σήμερα και σε αυτό τον τομέα η Πειραιώς απέφυγε να δώσει απαντήσεις σε όσους έχουν ξαναμπεί στα ψηφοδέλτιά της για το αν περιλαμβάνονται στις νέες λίστες, με αποτέλεσμα αρκετοί να σχεδιάζουν το πολιτικό τους μέλλον ανεξάρτητα πια από τις κεντρικές επιλογές.

Έτσι, ο Γιώργος Ορφανός αποφάσισε, έστω και χωρίς την επίσημη στήριξη της ΝΔ, να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλάζοντας γι’ ακόμη μια φορά τους τελευταίους μήνες το σκηνικό στην κεντροδεξιά της πόλης.

Σύμφωνα με το voria.gr, για τις 24 του μήνα έχει αποφασίσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Μάκης Κυριζίδης δηλώνει ότι συνεχίζει, αναμένεται στις 26 – 28 του μήνα η επίσημη ανακοίνωση του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, ανακοίνωσε ήδη ο Χάρης Αηδονόπουλος που συνεχίζει και την προηγούμενη εβδομάδα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιος και έβδομη υποψηφιότητα από τον ίδιο χώρο τις επόμενες μέρες.