Πα. Απρ 26th, 2024

Τα «γαλάζια» σενάρια για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Από την αρχή ξεκινά η αναζήτηση για τον «εκλεκτό» της ΝΔ στον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης. Αυτό λένε όλες οι τελευταίες πληροφορίες από το «γαλάζιο» στρατόπεδο, καθώς μετά τη γνωστοποίηση της στήριξης στους εν ενεργεία περιφερειάρχες, που έκανε τις προηγούμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το αναμενόμενο «πράσινο φως» και στον Απόστολο Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι αποφάσεις για τους μεγάλους δήμους φαίνεται να πηγαίνουν πίσω.

Το θολό τοπίο, πάντως, στο «γαλάζιο» στρατόπεδο παραμένει. Στο ταμπλό είναι ο Πάρις Μπίλλιας, ο οποίος πραγματοποίησε ξανά συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς ωστόσο να προέκυψε κάποιο απτό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, υπάρχει πάντα το όνομα του Γιώργου Ορφανού, ο οποίος συνεχίζει να διεκδικεί το χρίσμα, κάνοντας και σχετικές επαφές.

Τις τελευταίες ώρες έχει πέσει στο τραπέζι ξανά το όνομα του Δημήτρη Κούβελα, που για πολλούς συγκεντρώνει αυτήν τη στιγμή πολλά πλεονεκτήματα. Ταυτόχρονα, εμφανίζεται και ως ο «από μηχανής θεός» ύστερα από μια περίοδο μακράς αναζήτησης, που δεν έβγαλε πουθενά. Χωρίς να αποκλείεται να επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν κάποιους στη Ν.Δ. να σκέφτονται ξανά μια πιο πολιτική λύση, που θα μπορούσε να είναι κάποιος βουλευτής, όπως ο Κώστας Γκιουλέκας ή η Ελενα Ράπτη.