Πα. Απρ 19th, 2024

Τα νέα δεδομένα στην Ά Θεσσαλονίκης μετά την ευρω-υποψηφιότητα Σπυράκη

Αλλαγή δεδομένων στη «γαλάζια» μάχη για τη βουλευτική εκλογή στην Α’ Θεσσαλονίκης φέρνει η απόφαση της Ν.Δ. να ρίξει στη μάχη των ευρωπαϊκών εκλογών τη Μαρία Σπυράκη.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., που με την παρουσία της θα ενισχύσει τον αγώνα της Πειραιώς για ένα καλό ευρωπαϊκό αποτέλεσμα, επρόκειτο να είναι υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Ομως τώρα η αλλαγή σχεδίων ανατρέπει πολλά από τα σημερινά δεδομένα για τη βουλευτική έδρα, καθώς αδειάζει μία έδρα που θεωρούνταν σχεδόν σίγουρη…

Οποιο και αν ήταν το σκεπτικό για την απόφαση, εκτιμάται ότι η εκ νέου υποψηφιότητα της κ. Σπυράκη για την Ευρωβουλή αποκλείει σκέψεις περί βουλευτικής της υποψηφιότητας, ακόμη και αν οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο. «Θα αποτελούσε δείγμα πενίας και θα ήταν σαν να παραδέχονταν ότι δεν έχουν άλλα στελέχη», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Με την αποχώρηση της κ. Σπυράκη βέβαια κάποιοι αισθάνονται πολύ πιο άνετα: σίγουρα οι τρεις εν ενεργεία βουλευτές (Γκιουλέκας, Καλαφάτης και Ράπτη), αλλά και οι πιο υπολογίσιμοι υποψήφιοι βουλευτές, που προσδοκούν αύξηση των εκλογικών εδρών (από 4 σήμερα σε 6, 7 ή ακόμη και 8 την επόμενη φορά).

Τα πιο πλατιά χαμόγελα καταγράφονται στα πρόσωπα του πρώην γενικού γραμματέα Δημοσίων Εργων Στράτου Σιμόπουλου, του βουλευτή επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, που έχει ανακοινωθεί για την Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά και του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Κούβελα, ενώ κάποιοι προβλέπουν ότι μπορεί να δούμε και υποψηφιότητα του Ανδρέα Παπαμιμίκου στην Α’ Θεσσαλονίκης.