Πα. Απρ 26th, 2024

Ηχηρές απουσίες στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του Νίκου Ταχιάου

Κόσμος πολύς στην πρώτη δημόσια εκδήλωση του Νίκου Ταχιάου. Η εκδήλωση έγινε στον Μύλο και η Παλιά Αποθήκη γέμισε από ένα ποικιλόμορφο ακροατήριο.

Λογικό, αν υπολογίσει κανείς ότι μόνον οι 57 υποψήφιοι που παρουσιάστηκαν εμφανίστηκαν μετά συγγενών και φίλων. Παρόντες και οι πέντε βουλευτές της Θεσσαλονίκης (Γκιουλέκας, Καλαφάτης, Ράπτη, Καράογλου και Αναστασιάδης), η ηγεσία της τοπικής Διοικούσας της Ν.Δ. (Σπηλιόπουλος, Κοσκινάς, Ασπρούτσου) και οι τέσσερις πρόεδροι των ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης. Αυτά ως πρώτη ανάγνωση της συγκέντρω
σης.

Γιατί υπήρξαν και απουσίες, αλλά και ποιοτικές αναλύσεις του ακροατηρίου. Στην εκδήλωση δεν εμφανίστηκε ούτε ένας εν ενεργεία δήμαρχος του πολεοδομικού συγκροτήματος, αν και κλήθηκαν. Κι αυτό για κάποιον που θέλει να γίνει ο πρώτος δήμαρχος του νομού έχει τη σημασία του. Επίσης απουσίασαν οι «καραμανλικοί» και ο λεγόμενος κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ.

Δηλαδή, τα μεσαία στελέχη, που συνήθως τρέχουν για τις εκλογές, αλλά και η βάση του κόμματος, που προτίμησε να καθίσει σπίτι της.

Ηταν τα πολλά σκαλιά του χώρου της εκδήλωσης που προβλημάτισαν τους Νεοδημοκράτες; Ηταν η απουσία τα τελευταία χρόνια του Νίκου Ταχιάου από τα κομματικά πράγματα της Ν.Δ.; Ηταν το γεγονός ότι πολλοί δεν του συγχώρεσαν ότι το 2010 στήριξε τον Γιάννη Μπουτάρη, προκαλώντας την ήττα του Κώστα Γκιουλέκα;

Ηταν το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλοι πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι από τον χώρο της Κεντροδεξιάς που κινούνται δραστήρια για τον δήμο; Ο,τι και αν συνέβη, η πρώτη του Ταχιάου είχε κόσμο, δεν είχε πάθος και δημιούργησε προβληματισμούς.