Πε. Μαρ 28th, 2024
Γιάννης Μώραλης

Γιάννης Μώραλης: Η υλοποίηση της ΟΧΕ θα αλλάξει τον Πειραιά

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απάντησε στην κακόπιστη κριτική που ασκείται για την επιτυχία της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

Σκληρή απάντηση του Δήμαρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, στην κακεντρεχή και άστοχη κριτική που ασκείται στον ίδιο και στην σημερινή δημοτική αρχή για την επιτυχία της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ), η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα αλλάξει την εικόνα του Πειραιά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, με ανάρτησή του στα social media, τοποθετεί τα πράγματα στη ρεαλιστική τους βάση. Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, αναφέρει ο Γιάννης Μώραλης, είναι το μεγαλύτερο επενδυτικό και κοινωνικό σχέδιο στην ιστορία του Πειραιά. Ενώ ξεκαθαρίζει, ότι τα 80 εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε η σημερινή Δημοτική Αρχή για την ΟΧΕ, τα εξασφάλισε ο Δήμος Πειραιά με το “σπαθί” του χωρίς τη συμμετοχή καμίας Περιφέρειας, ή άλλου Δήμου.

Να σημειωθεί ότι τα 80 εκατομμύρια ευρώ, που θα διατεθούν στην υλοποίηση της ΟΧΕ, δεν είναι χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού, ή της Περιφέρειας, αλλά είναι χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζει τέλος, ότι για όσους ισχυρίζονται ότι τα λεφτά αυτά θα έπρεπε να έχουν πέσει στην πόλη του Πειραιά πριν δύο χρόνια, το ΦΕΚ της ΟΧΕ δημοσιεύθηκε στις 7 Μαρτίου 2018 .

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δήμαρχου Πειραιά: