Πα. Μαρ 29th, 2024

Ο Γιάννης Μώραλης έφερε σε αδιέξοδο τον ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Πειραιά

Σε πλήρες αδιέξοδο, βρίσκεται η Κουμουνδούρου, για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος αντίπαλος του Γιάννη Μώραλη, στη διεκδίκηση της Δημαρχίας του Δήμου Πειραιά. Και δεν είναι μόνο το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει πέσει συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ξεκίνησε και κέρδισε τις εκλογές ως αντιμνημονιακό κόμμα, εξελίχθηκε σε πιστό εκφραστή των Μνημονίων εφαρμόζοντας άκρως νεοφιλελεύθερες πολιτικές και λίγο πριν τις εκλογές προσπαθεί να κάνει αριστερή στροφή.

Σύμφωνα με το peiraiasnews.gr σε δημοτικό επίπεδο, η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, γιατί η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ “Το Λιμάνι της Αγωνίας”, πολιτεύτηκε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού, έλα όμως που τα έφερε έτσι η ζωή και ο ίδιος ο κ. Δρίτσας, ήταν αυτός που υπέγραψε ως Υπουργός Ναυτιλίας την συμφωνία για την αξιοποίηση του Λιμανιού με την Cosco.

Και δεν είναι μόνο αυτό, η δημοτική αρχή Μώραλη, πέτυχε μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις να εξασφαλίσει ένα ποσό της τάξεως των 2.000.000€ετησίως, ως αντισταθμιστικό όφελος το χρόνο από τον ΟΛΠ, το οποίο θα επενδύεται σε έργα ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας. Δεν πρέπει  να υποβαθμίζεται, το γεγονός ότι η σημερινή  Δημοτική Αρχή κατάφερε να εξοικονομήσει 7.000.000€ από την εξυπηρέτηση του  δανείου του Δήμου -Πειραιά προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ταυτόχρονα, εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός, ότι ο Γιάννης Μώραλης, με τους συνεργάτες του και τους επιτελείς του Δήμου, εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση σε σημαντικά έργα τα οποία θα αλλάξουν ριζικά την καθημερινότητα των πολιτών και θα κάνουν ελκυστικό τον Πειραιά για επισκέπτες και επενδυτές.Είναι η ανάπλαση στο Μικρολίμανο, ένα έργο το οποίο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης αλλά κυρίως η ΟΧΕ, η οποία περιλαμβάνει έργα 80 εκ. ευρώ, τα οποία θα γίνουν στα επόμενα χρόνια, στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, και θα αποτελούν προίκα για κάθε δημοτική αρχή, από τον Γιάννη Μώραλη και τον «ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ».

Αυτά είναι μια μικρή εικόνα, των έργων και όχι λόγια της σημερινής δημοτικής αρχής, η οποία σε μια δύσκολη δημοσιονομικά και οικονομικά περίοδο, έβαλε τάξη στα οικονομικά του Δήμου, αλλά παράλληλα δημιούργησε τις βάσεις και τα θεμέλια για το μέλλον του Πειραιά.

Σε αυτά τα πραγματικά περιστατικά, η δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ δεν δυσκολεύεται μόνο να βρει υποψήφιο, αλλά και απαντήσεις επί των πραγματικών προβλημάτων του Πειραιά και τις λύσεις που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν κάθε ο Γιάννης Μώραλης και ο «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ».