Πα. Απρ 19th, 2024
Χρήστος Παπαστεργίου

Ο Χρήστος Παπαστεργίου υποψήφιος στην Κεντρική Μακεδονία

Ο δημοτικός σύμβουλος και συντονιστής της Νομαρχιακής του ΚΙΝ. ΑΛ. στη Θεσσαλονίκη, Χρήστος Παπαστεργίου, θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Χρήστος Παπαστεργίου, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής και δημοτικός σύμβουλος με τον Γιάννη Μπουτάρη θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτό αποφασίστηκε, στην περιφερειακή συνέλευση του ΚΙΝ.ΑΛ. η οποία συνεδρίασε στο δημαρχείο Νεάπολης Συκεών.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν και άλλα ονόματα, όπως αυτό του πρώην υπουργού Γιάννη Μαγκριώτη και του πρώην υφυπουργού και πρώην βουλευτή Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ, Άγγελου Τόλκα.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Μαγκριώτη με τον βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος είχε αναλάβει ρόλο συντονιστή εκ μέρους της Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Μαγκριώτης είπε πως ο ίδιος θα ενδιαφερόταν να είναι υποψήφιος αλλά τόνισε ότι η απόφαση δεν είναι φρόνιμο να ληφθεί τώρα, καθώς προηγουμένως θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου σχήματος, πέρα από τα στενά όρια του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ωστόσο, ο κ. Κεγκέρογλου επέμενε πως η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί απόψε κι έτσι η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Μαγκριώτη δεν ετέθη ουσιαστικά προς συζήτηση. Μάλιστα ο πρώην υπουργός δεν παρέστη καν στη διαδικασία καθώς, εκτός των άλλων, δεν είναι και μέλος της περιφερειακής συνέλευσης.

Ο κ. Τόλκας ο οποίος ήταν παρών δήλωσε ότι τον ενδιέφερε η υποψηφιότητα για την Κεντρική Μακεδονία. Ανέφερε, μάλιστα, ότι του είχε γίνει πρόταση από τους κ. Όθωνα και Πρωτόπαπα, εκ μέρους της Φώφης Γεννηματά. Εξέφρασε, επίσης, κάποιες διαφωνίες για τη διαδικασία με την ελήφθη η τελική απόφαση. Ωστόσο, μετά την πρόταση για τον Χρήστο Παπαστεργίου η οποία φάνηκε να συγκεντρώνει τη συντριπτική υποστήριξη των μελών της περιφερειακής συνέλευσης του ΚΙΝ.ΑΛ. ο πρώην υφυπουργός έκανε τελικά πίσω.

Μετά το πέρας της διαδικασίας ο κ. Παπαστεργίου σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι πρότειναν, στήριξαν και αποδέχθηκαν την υποψηφιότητά μου. Είναι μια μάχη που θα δοθεί με την παράταξη, αλλά ξεπερνά τα όρια της παράταξής μας. Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε τους δημιουργικούς και δημοκρατικούς πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να αποκτήσει η περιφέρειά μας τη θέση που της αρμόζει. Σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχουν αντίπαλοι, πολύ περισσότερο, δεν υπάρχουν εχθροί. Θα αναζητήσω, όμως, τις συμμαχίες στους απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας».