ΣΥΡΙΖΑ

Εκστρατεία από τον… καναπέ κάνουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σε οριακό σηµείο βρίσκονται οι ισορροπίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ µετά την ανακοίνωση και των νέων υποψήφιων ευρωβουλευτών την περασµένη Τρίτη.

Ο λόγος του αναβρασµού είναι ότι η πλειονότητα των υποψηφίων θεωρεί ανώφελο να δώσει αγώνα, γυρνώντας µάλιστα ολόκληρη την Ελλάδα. Με δεδοµένο ότι οι έδρες της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο παραµένουν ίδιες (21), ακόµα κι αν εξαιρεθεί η Μεγάλη Βρετανία και µε οδηγό τα αποτελέσµατα του 2014, τα ποσοστά που πρέπει να φτάσουν τα κόµµατα για να εκλέξουν ευρωβουλευτές είναι συγκεκριµένα.

Το ρεαλιστικό σενάριο για την Κουµουνδούρου βρίσκεται κοντά στον αριθµό των 5 ευρωβουλευτών, αριθµό που είχε εκλέξει η Νέα ∆ηµοκρατία στις ευρωεκλογές του 2014, αποσπώντας 22%. Με τα ονόµατα που έχουν ανακοινωθεί, οι περισσότεροι υποψήφιοι, πλην ελαχίστων, εµφανίζονται απρόθυµοι να κάνουν περιοδείες, για δύο λόγους:

Αφενός, για τα προβλήµατα που διαπιστώνονται στη Βόρεια Ελλάδα µε τις διαµαρτυρίες για τη Συµφωνία των Πρεσπών και, αφετέρου, γιατί υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι οι θέσεις από το 1 µέχρι και το 5, ή ακόµα και το 6 στο υπεραισιόδοξο σενάριο, είναι ήδη πιασµένες και οι πιθανότητες έκπληξης τείνουν στο µηδέν. Κι αυτό γιατί µεταξύ των υποψηφίων είναι η Ελενα Κουντουρά και δύο πρώην υπουργοί, ο Παναγιώτης Κουρουµπλής, µε µεγάλη εκλογική βάση στη Β’ Αθηνών, και ο Γιάννης Μουζάλας.

Ακόµα, συµµετέχει ο δηµοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος απολαµβάνει αναγνωρισιµότητας.

Η ίδια αντίληψη υπάρχει και για τη Λυδία Κονιόρδου, τον Σπύρο ∆ανέλλη, τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και τον Θεοδόση Πελεγρίνη.

Στα παραπάνω ονόµατα θα πρέπει να προστεθούν εκείνα του ∆. Παπαδηµούλη και του Στ. Κούλογλου.

Ολα αυτά έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στις τάξεις των υπόλοιπων υποψήφιων ευρωβουλευτών, καθώς δεν υπάρχει ο ορίζοντας των εθνικών εκλογών, όπως το 2014, µε αποτέλεσµα να µην έχουν διάθεση για προεκλογικό αγώνα.

Τελευταία άρθρα

Όλη η Ελλάδα ένα Μεσολόγγι: 200 χρόνια Εκπαίδευση και Αξίες σε Διαχρονικό Διάλογο

Συνέδριο με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

6 λεπτά ago

Ο Ποντιακός Ελληνισμός χτυπά δυνατά σε Ελληνικό και Αργυρούπολη

103 χρόνια Ταφικό Έθιμο, μόνο στα Σούρμενα.

36 λεπτά ago

ΚΕΔΕ: Στο επίκεντρο φορολογία, ενέργεια και στελέχωση δήμων – Συνεδριάζει την Τετάρτη 22 Απριλίου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 και ώρα 12:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρική Ένωση…

54 λεπτά ago

Καλαμαριά: Νέα θετική εξέλιξη για την μαρίνα Αρετσούς από το ΣτΕ

Το ΣτΕ έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου Καλαμαριάς και εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με την…

1 ώρα ago

Όλα έτοιμα για την “Ανθοέκθεση” σε Αμπελόκηπους – Μενεμένη

Έρχεται να δώσει χρώμα και ζωντάνια στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης.

2 ώρες ago

Σε ρόλο επόπτη οι δήμοι στο νέο νομοσχέδιο

Σημαντικές αλλαγές σε ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων και των δήμων περιλαμβάνει το νομοσχέδιο με τίτλο…

2 ώρες ago