Πε. Απρ 25th, 2024

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «στολίζει» Μητροπολίτη

Απάντηση στα υβριστικά προς το πρόσωπό του σχόλια που δημοσιεύθηκαν προσφάτως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και μάλιστα από κρατικούς λειτουργούς, δίνει ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Στη δήλωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «τους ευεργέτες σου δεν τους μηνύεις, τους ευχαριστείς» και προσθέτει ότι «το να υβρίζεται και να λοιδορείται ένα εκκλησιαστικό πρόσωπο, για τους λόγους αυτούς, είναι ευεργεσία, ευλογία και τιμή μεγάλη. Οταν δε η ύβρις αυτή είναι… οχετός ολόκληρος, τότε γίνεται στέφανος δόξης».

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου, όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Βαγιωνάκη, ανήρτησε στο Facebook «κάποιες σκέψεις διαβάζοντας τη δημόσια τοποθέτηση του μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιου». Η κ. Βαγιωνάκη γράφει στην ανάρτησή της:

«Είχα την εντύπωση ότι σε περιόδους μεγάλων καταστροφών αυτό που οι πνευματικοί ταγοί πρέπει να επιδιώκουν είναι η σύμπνοια, η καταλλαγή, η άθροιση δυνάμεων κι όχι η πολιτική αντιπαράθεση, η απεύθυνση στο θυμικό των ανθρώπων και η εκμετάλλευση της δικαιολογημένης απελπισίας τους». Κάτω, μάλιστα, από την ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βαγιωνάκη, υπάρχει το σχόλιο της κρατικής λειτουργού και υποδιοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Ελένης Γιακουμάκη, η οποία αναφερόμενη στον μητροπολίτη τονίζει:

«Πόσο κρίμα τη θέση που υπηρέτησε ο μέγιστος των ιεραρχών Ειρηναίος να διακονεί σήμερα αυτός ο ολίγιστος, εγωκεντρικός, εμπαθής τύπος, που χρησιμοποιεί ακόμη και τον άμβωνα για να ξεράσει τη χολή και το δηλητήριο της ψυχής του»