Σα. Απρ 27th, 2024

Με αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Δέδες τον συνδυασμό του για την Πελοπόννησο

Το όνομα και τις βασικές θέσεις του συνδυασμού του για την περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δέδες, μέσω δυνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα.

Με την βελτίωση των οδικών υποδομών να βρίσκεται στο επίκεντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη και συχνές αναφορές στο έργο του ως γενικού γραμματέα Υποδομών, του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, παρουσίασε το όνομα του συνδυασμού του «Νέοι Δρόμοι», πλαισιωμένος από τον επικεφαλής της «Πελοπόννησος Πρώτα» Νίκο Πατσαρίνο και τον πρώην πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Πουλοκέφαλο.

Ωστόσο κατά την διάρκεια της συνέντευξής του ο κ. Δέδες τόνισε επανειλημμένα ότι η «Νέοι Δρόμοι» είναι ανεξάρτητος συνδυασμός της κεντροαριστεράς, αναφέροντας μάλιστα ότι στη Μεσσηνία θα έχει υποψηφίους από τον χώρο της κεντροδεξιάς, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι αρνήθηκε την πρόταση της Κουμουνδούρου να είναι υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας, προτιμώντας να δώσει την «μάχη» της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παράλληλα ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στοην κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων που παραδόθηκαν στην κυκλοφορία κατά την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ωστόσο πήρε σαφείς αποστάσεις τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν σχολίασε το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος στην υποψηφιότητά του, μη θέλοντας να επωμιστεί το κόστος της κυβερνητικής τετραετίας.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ»

Παρουσιάζοντας τις αρχές και τους στόχους των “Νέων Δρόμων” ο κ. Δέδες είπε ότι ο συνδυασμός θα είναι «ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός» και ότι «θα τον στελεχώσουν δραστήριοι κοινωνικά και πολιτικά άνθρωποι, με καταγεγραμμένη διαδρομή στους χώρους της αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών δράσεων, χωρίς κομματικά κριτήρια ή άλλα στεγανά».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στους πρωτεύοντες στόχους της παράταξής του, δίνοντας έμφαση στα εξής:

• Περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από διαδικασίες δημοκρατίας και διαφάνειας.

• Στρατηγική συνδυασμένων δράσεων, με ιεραρχημένους στόχους και προτεραιότητες, έξω από τη λογική των εφήμερων λύσεων και των μπαλωμάτων.

• Ενθάρρυνση θεσμών συμμετοχικής δημοκρατίας με τη μορφή τοπικών και περιφερειακών δημοψηφισμάτων.

• Νέο μοντέλο διοίκησης, με ψηφιοποίηση υπηρεσιών επικοινωνίας με τον πολίτη και διεκπεραίωσης.

• Υιοθέτηση θεσμών και μηχανισμών διαφάνειας και λογοδοσίας των οργάνων της Περιφέρειας.

• Διαπεριφερειακές συνεργασίες εντός χώρας.

• Συνεργασίες με ευρωπαϊκές Περιφέρειες και ευρωπαϊκούς θεσμούς – άντληση χρηματοδοτήσεων.