Δε. Απρ 15th, 2024

Χρήστος Μέτιος: Η «Περιφερειακή Αναγέννηση» θα δώσει μία μεγάλη μάχη και θα πετύχει άλλη μία μεγάλη νίκη

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του ως «εκλεκτού» της ΝΔ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα, όπου ανέδειξε τους προγραμματικούς άξονες της πράταξής του, εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Αρχικά ο κ. Μέτιος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και την τιμή που του έκανε να ηγηθεί του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου στη περιφέρεια: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η στήριξη της υποψηφιότητάς μου για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας. Η εμπιστοσύνη της Νέας Δημοκρατίας μου δίνει μεγάλη δύναμη και προσδίδει στην παράταξή μας, την “Περιφερειακή Αναγέννηση”, μια νέα προοπτική. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πάρω τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ενότητα της παράταξης. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει όλοι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.»

Εν συνεχεία ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τόνισε ότι ότι βασικός του στόχος είναι η ανάδειξη και η ανάπτυξη της περιφέρειας: «Σε ό,τι με αφορά, έχω απόλυτη επίγνωση της ευθύνης μου. Από το 2014, ως Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, και τα δύο τελευταία χρόνια ως Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εργάζομαι καθημερινά για αυτό που πιστεύω ότι είναι καλό για τον τόπο μας.
Από την αρχή της Διοίκησής μας μέχρι σήμερα έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην Περιφέρειά μας. Με επίπονη και συστηματική προσπάθεια καταρτίσαμε ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας για τα επόμενα χρόνια, που έχουμε ξεκινήσει ήδη να υλοποιούμε.
Ένα Σχέδιο για μια ανοιχτή και δυναμική Περιφέρεια, με βασικούς άξονες την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την στήριξη της επιχειρηματικότητας, τον τουρισμό και τις επενδύσεις στην ενέργεια.»

Ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι η ανανέωση της θητείας του είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση του αξιόλογου έργου τουαείμνηστου Γιώργου Παυλίδη, το οποίο κλήθηκε να αυνεχίσει ο κ. Μέτιος:    «Ένα Σχέδιο, που βασίστηκε στο έργο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη -έργο το οποίο αναγνωρίζουμε, τιμούμε και συνεχίζουμε-, ταυτόχρονα όμως, ένα Σχέδιο που έχουμε εμπλουτίσει με νέες ιδέες και δράσεις και που παραμένει ανοικτό σε νέες προτάσεις.

Έχω βαθιά πίστη στις δυνατότητες και στους ανθρώπους της Περιφέρειάς μας. Το αναπτυξιακό μοντέλο που εφαρμόστηκε για χρόνια στην περιοχή μας όμως δεν είχε στέρεες βάσεις. Έγιναν βέβαια έργα, απορροφήθηκαν πόροι, δεν υπήρξε ποτέ όμως ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για πραγματική ανάπτυξη.

Στοίχημά μου θα είναι να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα ουσιαστικά έργα για τον τόπο μας.
Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για το μέλλον της Περιφέρειάς μας, επιθυμούμε τη συμμετοχή και τη συμβολή όλων των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας και της οικονομίας. Καλούμε πρόσωπα που μπορούν να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις και να συμμετέχουν αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο. Και το κάλεσμα αυτό αφορά πρόσωπα και από άλλους πολιτικούς χώρους.
Ο εμπλουτισμός τόσο του Σχεδίου μας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας όσο και του ψηφοδελτίου της “Περιφερειακής Αναγέννησης” είναι μία ανοικτή διαδικασία με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και πολιτική διαδρομή καθενός.

Τέλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης δήλωσε: «Η “Περιφερειακή Αναγέννηση” μπορεί να αποτελέσει τη συνισταμένη διαφορετικών θέσεων και προτάσεων μέσα από έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο.
Καλώ λοιπόν όλους τους πολίτες της Περιφέρειας να στηρίξουν την “Περιφερειακή Αναγέννηση”. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο δρόμο που χαράξαμε με δουλειά και ευθύνη απέναντι στους πολίτες.
Τον Μάιο του 2019 η “Περιφερειακή Αναγέννηση” θα δώσει άλλη μία μεγάλη μάχη και θα πετύχει άλλη μία μεγάλη νίκη.»

Σημειώνουμε ότι μια μέρα πριν την συνέντευξη του κ. Μέτιου, τον Έβρο και την Ροδόπη επισκέφθηκε ο γραμματέας του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, όπου συναντήθηκε με τοπικά στελέχη της ΝΔ και «γαλάζιους» αυτοδιοικητικούς, μεταφέροντας την στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου και καλώντας τα τοπικά στελέχη «να βάλουν το εμείς πάνω από το εγώ» και να συστρατευθούν στο πλευρό του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, προκειμένου η «γαλάζια» παράταξη να πετύχει μια μεγάλη νίκη στις 26 Μαΐου.