Πε. Μαρ 28th, 2024

Τους υποψηφίους για το Επικρατείας και την Αττική ανακοίνωσε το ΚΚΕ

Έχοντας ήδη ανακοινωσεί ότι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ θα είναι η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος θα βρίσκεται στη 12η τιμητική θέση, το ΚΚΕ προχωρά στην ανακοίνωση των υπόλοιπων υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας και Αττικής.

Άλλες υποψηφιότητες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ θα είναι της Έρης Ρίτσου, της οποίας γονείς είναι ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος και η γιατρός Γαρυφαλιώ Γεωργιάδου – Ρίτσου. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα.

Επίσης, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Ροΐδης, αντιναύαρχος εν αποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού. Υπήρξε πρόεδρος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και πρόεδρος της εταιρίας «Ελληνικά Συστήματα Παραγωγής Πολιτικών Προϊόντων».

Ακόμη, υποψήφιοι στο Επικρατείας θα είναι τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Μάκης Παπαδόπουλος και Λουίζα Ράζου.

Στην Α’ Αθήνας θα είναι υποψήφια η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. Στον Βόρειο Τομέα υποψήφιοι θα είναι ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, ο Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης εν αποστρατεία, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, καθώς και ο Ντίνος Αποστόλης, γιατρός από το Χαλάνδρι.

Στον Δυτικό Τομέα υποψήφιος θα είναι ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές.

Αντίστοιχα, στην Ανατολική Αττική θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Γκιόκας, βουλευτής του κόμματος, καθώς και η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου. Ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του κόμματος, όπως και ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του Νοτίου Τομέα Αττικής, μαζί με τους καλλιτέχνες Παύλο Ορκόπουλο και Νικολέτα Βλαβιανού, καθώς και τη δημοσιογράφο Αγλαΐα Κυρίτση.
Τ