Σα. Ιούν 22nd, 2024

Στην «μαύρη» επέτειο της σφαγής των Καλαβρύτων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης

Στην τελετής μνήμης για τα 75 χρόνια από τη ναζιστική θηριωδία στα Καλάβρυτα βρέθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ για την Δυτική Ελλάδα, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Ο κ. Φαρμάκης αναφερόμενος στη σφαγή των Καλαβρύτων τόνισε «Τα Καλάβρυτα της εθνικής παλιγγενεσίας, τα Καλάβρυτα του Ολοκαυτώματος. Ένα πανανθρώπινο και παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας, δημοκρατίας και ειρήνης. Σήμερα σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι και προσκυνούμε τους μάρτυρες του Ελληνισμού.»

«Και από αυτά εδώ, τα ποτισμένα με τόσο αίμα χώματα, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν απέναντι στο μέλλον. Δεν αρκεί να φωνάξουμε: “Ποτέ ξανά”. Ούτε απλά να εκφράσουμε την πίστη μας στην δημοκρατία και την ειρήνη. Πρέπει να δράσουμε. Να μετατρέψουμε τα καντήλια στον λόφο του Καπή σε φάρους εθνικής κυριαρχίας και πανευρωπαϊκής συναδέλφωσης. Και αυτό θα το κάνουμε με δουλειά, με εξωστρέφεια, αλλά και με περηφάνια για όσα κληρονομήσαμε από την ιστορία μας και πρέπει να κληροδοτήσουμε στην ιστορία των επόμενων γενιών της περιοχής και της χώρας μας», ανέφερε στην ανάρτησή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Δείτε την ανάρτηση του Νεκτάριου Φαρμάκη: