Δε. Απρ 15th, 2024

Σπύρος Νικολάου: Δεν θα είμαι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Θηβαίων

Την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο Θηβαίων ανακοίνωσε ο νυν δήμαρχος Σπύρος Νικολάου.

Ο δήμαρχος Θήβας δήλωσε ότι ολολήρωσε το έργο του στην Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού και η απόφασή του να αποσυρθεί από τον δήμο είναι πολιτική και όχι προσωπική. Η ανακοίνωση τυ κ. Νικολάου ενισχύει τις φήμες ότι ύστερα από δυο συναπτές θητείες στη δημαρχία θα μεταπηδήσει στην Αυτοδιοίκηση Β’ βαθμού, ως υποψήφιος με τον συνδυασμό του Φάνη Σπανού για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Αναστασίου:

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στους δημότες του Δήμου Θηβαίων και έχοντας δεκατρία (13) χρόνια θητείας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, τέσσερα (4) ως Δημοτικός Σύμβουλος Αντιπολίτευσης και εννέα (9) σχεδόν ως Δήμαρχος και Επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα Ενωτική Πορεία”, αποφάσισα να μην θέσω εκ νέου υποψηφιότητα Δημάρχου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Η απόφασή μου αυτή δεν είναι μόνο προσωπική αλλά και πολιτική, καθώς θεωρώ ότι ολοκλήρωσα την αποστολή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, τίμησα την ψήφο των Δημοτών μου και τον όρκο που έδωσα ενώπιον θεού και ανθρώπων, και ανταποκρίθηκα, όσο το δυνατόν καλύτερα και στο μέτρο του δυνατού, στις ανάγκες ολόκληρης της κοινωνίας μας, με ήθος, αξιοπρέπεια, συνέπεια, ζήλο και εθελοντισμό.
Κράτησα γερά το τιμόνι του Δήμου και μαζί με τους συνεργάτες μου, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, που τράβηξαν πολύ καλό κουπί, συμβάλαμε όλοι μαζί ενωμένοι ως ομάδα στην ορθή πορεία βελτίωσης του Δήμου μας.
Θέλω να γνωρίζουν όλοι οι Δημότες ότι το 2011, που η χώρα είχε ήδη εισέλθει σε οικονομική κρίση, κληθήκαμε να εφαρμόσουμε το νέο τότε πρόγραμμα “Καλλικράτης”, έχοντας παραλάβει έναν Δήμο, τεράστιο σε έκταση και με πάρα πολλά θέματα και προβλήματα.
Δηλώνω, λοιπόν, υπεύθυνα ότι ο Δήμος βγήκε από το οικονομικό τέλμα που είχε εισέλθει, κοινώς δεν χρωστάει τίποτα, και παρά την κρίση και κυρίως τις σημαντικές περικοπές που υποστήκαμε στην αυτοδιοίκηση, καταφέραμε και δεν επιβαρύναμε ούτε ένα σεντς τους Δημότες μας, ενώ με σωστό και καλό προγραμματισμό υλοποιήσαμε και υλοποιούμε έργα εκατομμυρίων ευρώ, έργα που είχε και έχει ανάγκη ο τόπος, έργα πνοής.
Συμμετείχαμε και συμμετέχουμε σε όλες τις προσκλήσεις χρηματοδοτήσεων και είμαστε υπερήφανοι γιατί έχουμε ενταχθεί στα περισσότερα και περιμένουμε και στα υπόλοιπα.

Τα καταφέραμε, αφού σήμερα όλα όσα γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται για τα επόμενα 2- 3 χρόνια, καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων μας.
Ο Δήμος Θηβαίων βρίσκεται σήμερα σε σωστή πορεία, όσο και αν ορισμένοι, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, διαλαλούν λασπολογικά και συκοφαντικά το αντίθετο, για να επιβιώσουν και να αναδειχθούν. Η “Νέα Ενωτική Πορεία” έχει αφήσει τη δική της προσωπική σφραγίδα στον Δήμο Θηβαίων και σπουδαία έργα παρακαταθήκη, και αυτό θα το αποδείξει ο χρόνος.
Ίσως έγιναν λάθη και παραλείψεις αλλά έγινε και πάρα πολύ καλή δουλειά. Άλλωστε λάθη κάνουν μόνο όσοι εργάζονται σκληρά.
Μέχρι να τελειώσει η θητεία μας στις 31/8/2019, εγώ προσωπικά και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή θα είμαστε εδώ παρόντες και ενωμένοι και θα προσπαθούμε μέχρι την τελευταία ημέρα για το καλό του τόπου και των δημοτών μας.

Πιστεύω ότι η παράταξή μας, η Νέα Ενωτική Πορεία, πρέπει να βάλει πλέον νέους στόχους και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να επιλέξει τον νέο Επικεφαλής της για να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο για τη συνέχιση του έργου μας. Το ότι αποσύρομαι δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να προσφέρω υπέρ του συνόλου της ομάδας μας. Αυτό θέλω να το γνωρίζουν οι συνεργάτες μου.

Συγκινημένος αλλά και ευγνώμων, ευχαριστώ από καρδιάς, τους Δημότες του Δήμου Θηβαίων που με τίμησαν και με εμπιστεύτηκαν δύο (2) φορές για τη διοίκηση του Δήμου. Πιστεύω ότι υπήρξα αντάξιος των προσδοκιών τους.
Ευχαριστώ, επίσης, θερμά όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Θηβαίων, τους συνεργάτες μου Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους και στις δύο θητείες μας, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και τους ειδικούς μου συνεργάτες, που πορευτήκαμε μαζί 9 σχεδόν χρόνια, για τη μέχρι σήμερα άριστη συνεργασία μας και την ανιδιοτελή προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Τέλος, οφείλω να πω δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, που με υπομονή και κατανόηση στερήθηκε όλα αυτά τα χρόνια την παρουσία μου και ήρθε σε δεύτερη θέση καθώς την πρώτη κατέλαβε ο πολίτης και ο Δήμος Θηβαίων.