Πε. Απρ 18th, 2024

Εύα Καϊλή: Νιώθω μεγάλη τιμή για τα σχόλια του Γιάννη Μπουτάρη

«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είναι μεγάλη μου τιμή και θα κοιτάξω να δω τι επιλογές υπάρχουν μπροστά και τι θέλει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και οι Έλληνες στις μάχες που έρχονται. Γιατί έρχονται τριπλές μάλλον κάλπες και θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας πολλά δεδομένα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM».

Σε ερώτηση για την επικοινωνία που έχει με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, απάντησε: «Στη συζήτησή μας είναι όλα ανοιχτά. Και τα συζητάμε. Και είναι και τιμή μου, γιατί περιμένουν να δουν τι είναι σημαντικό και για μένα, γιατί είναι μια προσωπική απόφαση». Η Εύα Καϊλή δήλωσε πως επιθυμία της παραμένει να είναι ξανά υποψήφια για την Ευρωβουλή, καθώς, όπως είπε, «έχω ξεκινήσει ένα πολύ μεγάλο έργο, ανοίγοντας επενδυτικά εργαλεία και για την Ελλάδα και φυσικά για τη Θεσσαλονίκη, προγράμματα που τα επόμενα εφτά χρόνια μπορούν να διασφαλίσουν τεράστια κονδύλια».

Αναφερόμενη στις βουλευτικές εκλογές και το αν θα ήθελε να δει τον εαυτό της στις εκλογικές λίστες του ΚΙΝΑΛ, η Εύα Καϊλή δήλωσε ρητάς πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε τελευταία επιλογή της: «Νομίζω ότι αυτή είναι η τελευταία μου επιλογή. Όπως γνωρίζετε, μου έχουν πάρει την έδρα αρκετοί πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ για να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Έχω ξεκινήσει ένα συγκεκριμένο έργο στην Ευρωβουλή. Δεν είμαι διατεθειμένη να θεωρώ ότι είμαι αναντικατάστατη και να με πιέσει κάποιος να μπω σε ένα ψηφοδέλτιο για άλλους λόγους. Η πολιτική δεν είναι για πάντα. Μπορώ να πάω και στο σπίτι μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την απόφαση Μπουτάρη να μην διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισε «αναπάντεχη» την απόφαση του δημάρχου, ενώ τόνισε ότι με τον απερχόμενο δήμαρχο είχε εξαιρετική σχέση: «Πραγματικά πίστευα ότι θα συνέχιζε και είχαμε πολύ καλή συνεργασία. Ξέρω ότι έκανε πολύ μεγάλο έργο στην πόλη. Άκουσα και τα κολακευτικά του λόγια, ήταν μεγάλη τιμή για μένα να αναφερθεί με αυτό τον τρόπο».

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης είχε δηλώσει ότι η κα Καϊλή θα μπορούσε  να συζητήσει με την «Πρωτοβουλία», με σκοπό να τον διαδεχθεί στην ηγεσία του συνδυασμού στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.