Featured

Ευγενία Φραγγιά: Με όραμα και σχέδιο για το παρόν και το μέλλον των Σπετσών

Τους στόχους της για την επόμενη πενταετία αναλύει στα parapolitika.gr η υποψήφια δήμαρχος του νησιού με την παράταξη «Βήματα Μπροστά για τις Σπέτσες», Ευγενία Φραγγιά.

Όπως δηλώνει η υποψήφια δήμαρχος Σπετσών: «Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύσεις δίνοντας οριστικό τέλος στο βασικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί όλους μας, που δεν είναι άλλο από το πρόβλημα της υδροδότησης, που είναι ζωτικής σημασίας και έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και στο τουριστικό προϊόν που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας».

Μετά από μία ομολογουμένως επιτυχημένη πορεία στα κοινά, διεκδικείτε για πρώτη φορά τη δημαρχία των Σπετσών. Το σύνθημά της Δημοτικής σας παράταξης είναι «Βήματα Μπροστά για τις Σπέτσες». Εξηγήστε μας το συμβολισμό του.

Το όνομα της νέας μας προσπάθειας δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το «Βήματα Μπροστά για τις Σπέτσες». Από την πρώτη στιγμή, εγώ αλλά και ολόκληρη η ομάδα μου, ταυτιστήκαμε με αυτό. Έχουμε όραμα και σχέδιο το οποίο επιθυμούμε να υλοποιήσουμε για το παρόν και το μέλλον των Σπετσών. Στόχος μας είναι να πάμε ακόμα πιο μπροστά τον τόπο μας, βήμα-βήμα. Επίσης, διαλέξαμε σαν σήμα του συνδυασμού μας το χάρτη όλου του νησιού για να καταστήσουμε σαφές ότι την επομένη των εκλογών θα αγωνιστούμε για όλο το νησί, χωρίς διαχωρισμούς, με ενότητα. Αυτές είναι και οι βασικές μας αρχές.

Τι έχουν να περιμένουν οι πολίτες του νησιού από εσάς;

Έχουμε μελετήσει και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύσεις δίνοντας οριστικό τέλος στο βασικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί όλους μας, που δεν είναι άλλο από το πρόβλημα της υδροδότησης, που είναι ζωτικής σημασίας και έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και στο τουριστικό προϊόν που προσφέρουμε στους επισκέπτες μας.

Πρέπει να ενισχύσουμε τον τομέα της καθαριότητας, εμπλουτίζοντας το στόλο οχημάτων της και ενισχύοντας τα συνεργεία καθαρισμού με επιπλέον προσωπικό.

Επίσης, βάζουμε σε προτεραιότητα την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου με ανταποδοτικά οφέλη για στους δημότες μας. Θέλουμε να ισχυροποιήσουμε το πολιτιστικό αποτύπωμα των Σπετσών και να τονώσουμε τον τουρισμό μέσα από στοχευμένες δράσεις. Θέλουμε να δώσουμε λύσεις για το οδικό μας δίκτυο. Στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους άθλησης για τους δημότες και τα παιδιά μας.

Οφείλουμε επίσης να ολοκληρώσουμε το έργο του Βιολογικού, το έργο ηλεκτροφωτισμού της περιφερειακής οδού αλλά και όλα τα έργα υπό εξέλιξη που θα παραλάβουμε.

Και θέλω να διαβεβαιώσω, ότι έχουμε σχέδιο, έχουμε όραμα για το νησί μας και γνώση για το πως θα τα πετύχουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία των περιπτώσεων ότι θα είμαστε αφοριστικοί ως προς το έργο που έχει ήδη γίνει. Είμαστε εδώ για να χτίσουμε και όχι να γκρεμίσουμε.

Άλλωστε, την τελευταία τετραετία, είχα την τιμή και διετέλεσα αντιδήμαρχος και προσπάθησα κι εγώ, στο κομμάτι που μου αναλογούσε, να συμβάλω στη βελτίωση του νησιού.

Ποιοι είναι οι βασικοί σας στόχοι για την επόμενη 5ετία;

Δεν είναι δύσκολο για κάποιον που ζει στις Σπέτσες να αφουγκραστεί τις ανάγκες του νησιού.

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις σε όλους τους τομείς που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Η επόμενη πενταετία στις Σπέτσες θα ξεκινήσει με επτά βασικούς στόχους:

  1. Λύση στην υδροδότηση με δύο ουσιαστικές κινήσεις. Μελέτη για τη δημιουργία δύο κινητών μονάδων αφαλάτωσης. Η κάθε κινητή μονάδα δύναται να παρέχει 600 κυβικά νερό και συνδυαστικά με την υπάρχουσα σύμβαση για τη μεταφορά νερού με υδροφόρα πλοία, θα καταφέρουμε πλήρη επάρκεια υδροδότησης του νησιού. Επίσης, άμεση πραγματοποίηση της 90/01.09.2023 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σπετσών για εγκατάσταση σταθερής μονάδας αφαλάτωσης παροχής 5.000 κυβικών νερού ανά ημέρα.
  2. Άμεση ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της καθαριότητας, κάνοντας χρήση της κείμενης νομοθεσίας που δίνει τη δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτη εργολάβο της υπηρεσίας καθαριότητας ή μέρους αυτής καθώς και της μεταφοράς απορριμμάτων. Παράλληλα, θα ξεκινήσει μελέτη για δημιουργία μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων πάνω στο νησί μας και ενός νέου και σύγχρονου δικτύου ανακύκλωσης.
  3. Συνεργασία με την Περιφέρεια για την ολοκλήρωση της δεύτερης εργολαβίας των έργων του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων (Βιολογικός), το οποίο περιλαμβάνει και τις ιδιωτικές συνδέσεις από τις οποίες απαλλάσσονται οι Δημότες.
  4. Στελέχωση του Πολυδύναμου Ιατρείου Σπετσών, με μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
  5. Ένταξη στο πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι».
  6. Συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς με σκοπό την άμεση τροποποίηση και εφαρμογή της κανονιστικής απόφασης για το κυκλοφοριακό για την ρεαλιστική επίλυση του προβλήματος.
  7. Μελέτη για αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου του νησιού.

 

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Η τοπική αυτοδιοίκηση, ειδικά του πρώτου βαθμού, αφορά την άμεση επαφή και σύνδεση του πολίτη με το οργανωμένο κράτος. Αφορά στην καθημερινότητα, στην καθαριότητα, στο περιβάλλον, στα σχολεία μας, στα παιδιά μας, σε όλες εκείνες τις υποδομές που βελτιώνουν το επίπεδο της ζωής μας.

Οι πολίτες μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο συμμετέχοντας στη διοίκηση του τόπου τους.

Στόχος μας την επόμενη πενταετία, είναι ο ρόλος του Δημότη να αναβαθμιστεί, να λαμβάνει μέρος στα κέντρα αποφάσεων καταθέτοντας την άποψή του, να μετέχει στις διαβουλεύσεις και μαζί να χτίσουμε έναν Δήμο δημοκρατικό και δίκαιο.

Σε ένα περιβάλλον με πολλές ανάγκες που διαρκώς μεταβάλλεται, μπορούμε και έχουμε την δυναμική να συνεργαστούμε με την εκάστοτε Κυβέρνηση για το καλό του τόπου και των ανθρώπων μας, μακριά από κομματικές και ιδεολογικές προκαταλήψεις. Αυτός πρέπει να είναι ο βασικός πυλώνας μιας χρήσιμης και αποτελεσματικής Δημοτικής Αρχής.

Σε εκείνους που αμφισβητούν το νέο αυτό εγχείρημα τι έχετε να πείτε;

Είμαστε μια ομάδα, που συνδυάζει την πείρα των παλιών και την ορμή των νέων. Όλους μας όμως, μας συνδέει το όραμα για το νησί μας η όρεξη για σκληρή δουλειά για να το επιτύχουμε.

Στους επικριτές και τους αμφισβητούντες έχει απαντήσει ήδη η ιστορία του νησιού.

Έχει καταγραφεί ποιοι ήταν εκείνοι που αποδοκιμάστηκαν και αυτοεξορίστηκαν από τον Σπετσιώτικο λαό και ποιοι παραμείναμε, στο νησί παλεύοντας για την καθημερινότητα χαίροντας την εμπιστοσύνη των συνδημοτών  μας.

Ζω στο νησί, εργάζομαι για το νησί και μεγαλώνω τα παιδιά μου στο νησί.

Εξηγήσεις και αναφορά δίνω μόνο στους συνδημότες μου, γιατί σε αυτούς ανήκω.

Οι περαστικοί και οι τουρίστες, θα επιβιβαστούν μετά τις 8 Οκτώβρη στο καράβι του αριβισμού και του εγωισμού κυνηγώντας, εκ νέου μια ευκαιριακή περιπέτεια, για τα προσωπικά τους οφέλη.

Εμείς θα παραμείνουμε εδώ! Για να κάνουμε βήματα μπροστά για τις Σπέτσες μας που αγαπάμε και ονειρευόμαστε!

Και τελευταία ερώτηση. Ως σύζυγος και ως μητέρα δύο παιδιών, πως τα καταφέρνετε να ασχολείστε και με τα κοινά;

Ναι, είναι αλήθεια. Έχω δύο αξιολάτρευτα παιδιά, την δεκάχρονη Εριάννα και τον Θανάση που είναι μόλις δέκα μηνών, τα οποία και λατρεύω. Η αλήθεια είναι ότι ο ρόλος της μητέρας είναι δύσκολος και απαιτητικός για όλες μας. Είμαι τυχερή που έχω έναν σύντροφο που στέκεται δίπλα μου στις επιλογές μου και με βοηθάει πολύ. Η αγάπη μου για τον τόπο μου και το κίνητρο να τον κάνω καλύτερο για τα παιδιά όλων των Σπετσιωτών, μου δίνει ενέργεια να συνεχίσω και να τα καταφέρω. Και θα τα καταφέρω!

Share

Τελευταία άρθρα

Δημήτρης Καφαντάρης: «Στις 10 Ιουνίου κάνουμε restart»

Του Δημήτρη Καφαντάρη* Τις επόμενες εβδομάδες η χώρα θα μπει σε τροχιά ευρωεκλογών. Μια πολύ…

<span class="time_diff_disable">13:49 07-05-2024</span> ago

Τι έβγαλε η αυτοψία Κικίλια στην Πεντέλη

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, σήμερα το πρωί συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό…

<span class="time_diff_disable">13:10 07-05-2024</span> ago

Κάθετος ο Χαρδαλιάς για τα πάρκα της Αττικής

Νίκος Χαρδαλιάς: “Τα πάρκα της Μητροπολιτικής Αττικής θα επιστρέψουν στους πολίτες” Άρθρο του Περιφερειάρχη Αττικής…

<span class="time_diff_disable">13:02 07-05-2024</span> ago

Γλυφάδα: Καρχαρίας κολυμπά στη μαρίνα (BINTEO)

Καρχαριοειδή ψάρια εντοπίζονται όλο και συχνότερα στις ελληνικές θάλασσες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τόσο το καρχαριοειδές μήκος…

<span class="time_diff_disable">11:39 07-05-2024</span> ago

Φωτιά στην Προσύμνη Αργολίδας – Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Προσύμνη Αργολίδας. Η φωτιά είναι σε λόφο, σε δύσβατο…

<span class="time_diff_disable">17:34 06-05-2024</span> ago

Χαρδαλιάς: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη του κυκλοφοριακού εφόσον μας ζητηθεί»

Στα μεγάλα έργα οδοποιίας που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής σε όλο το Λεκανοπέδιο, αλλά και…

<span class="time_diff_disable">17:09 06-05-2024</span> ago