Δε. Απρ 29th, 2024

«Οι νέοι μπροστά για τη Βοιωτία», άρθρο του Δημήτρη Μαλούχου

Η απόφαση ενός νέου 25 ετών να συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές μπορεί να χαρακτηριστεί ως «νεανική αφέλεια» ή ως «άγνοια κινδύνου».

Πολλές φορές οι νέοι υποψήφιοι καλούνται να παίξουν ένα ρόλο υποστηρικτικό ως προς την διαμόρφωση των ψηφοδελτίων. Ουσιαστικά όμως είναι μια πιο βαθιά θεώρηση των πραγμάτων, που θέλει τους νέους αδρανείς και χωρίς φωνή.
Ήρθε η ώρα όμως πρώτα εμείς, οι νέοι, να αλλάξουμε τα παραπάνω. Άλλωστε, θεωρώ ότι η προσφορά είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και όχι ηλικίας.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω το βήμα να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Βοιωτίας και να δείξω με το παράδειγμα μου ότι οι νέοι διεκδικούν, ότι βγαίνουν μπροστά, με μοναδικό γνώμονα να βρεθεί ο κάθε νέος στο επίκεντρο, αλλά κυρίως να βελτιωθεί στην ουσία η καθημερινότητα του Βοιωτού πολίτη.

Να βγουν στο προσκήνιο οι δημιουργικές δυνάμεις της νέας γενιάς χωρίς ευχολόγια, αλλά με συγκροτημένο λόγο και δημιουργικό διάλογο.
Άλλωστε το να είσαι νέος στην ηλικία δεν είναι πανάκεια, τη διαφορά την κάνουν οι φρέσκιες και ταυτόχρονα υλοποιήσιμες ιδέες.

Η Βοιωτία είναι ένας νομός με τεράστιο ιστορικό απόθεμα, αλλά και ένα πλούσιο έδαφος. Ένας νομός που συνδυάζει τη βιομηχανία με τα ανεξάντλητα τουριστικά αξιοθέατα.

Όμως, τώρα πρέπει να δούμε αναλυτικά τους παραπάνω τομείς με μια νέα, διαφορετική ματιά, προκειμένου στο τέλος της πενταετίας να μπορούμε να υπερηφανευόμαστε πως η Βοιωτία κρατάει τους νέους στον τόπο τους και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Ως ο νεότερος υποψήφιος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, δηλώνω παρών για να βοηθήσω με τις δυνάμεις μου τον τόπο μου, καθώς η πρόταση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού να συμπορευτούμε μαζί σε αυτό τον αγώνα είναι μια νίκη της γενιάς μας, μια νίκη για τη κάθε νέα και τον κάθε νέο που θέλει να δει τον τόπο να πηγαίνει μπροστά, αλλά και να έχει λόγο σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Δημήτρης Μαλούχος
Οικονομολόγος – Αναλυτής Επενδυτικών Σχέσεων
Αν. Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού ΟΝΝΕΔ
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε Βοιωτίας – «Επιμένουμε στην Καρδιά της Ελλάδας – Φάνης Σπανός»