Σα. Απρ 27th, 2024

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Έργο αντιπλημμυρικής προστασίας των Φύλλων του Δήμου Χαλκιδέων

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκίδας προχώρησαν στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου: «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΦΥΛΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ».

Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Η συνολική δαπάνη θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά την αποδοχή σχετικού αιτήματος που κατέθεσε η ΔΕΥΑΧ του Δήμου Χαλκιδέων.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση συμπληρωματικών έργων αποχέτευσης όμβριων υδάτων στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Φύλλων της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων, του Δήμου Χαλκιδέων. Στόχος είναι η αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής.

Στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων στην περιοχή των Φύλλων μέχρι την έξοδο στο ποτάμι του Λήλαντα, όπως και η κατασκευή συνολικά 30 φρεατίων υδροσυλλογής και άλλων 10 κεντρικών φρεατίων και η σύνδεσή τους με το δίκτυο αποχέτευσης.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Θωρακίζουμε τον τόπο μας, Προστατεύουμε τις περιουσίες μας. Εκτελούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας επί του ποταμού Λήλαντα. Παράλληλα, χρηματοδοτούμε έργο αποχέτευσης όμβριων υδάτων στην περιοχή της κοινότητας Φύλλων. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, αναμένουμε την ταχεία υλοποίηση των εργασιών από τη ΔΕΥΑΧ του Δήμου Χαλκιδέων».

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα τόνισε: «Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση αναβάθμισης του δικτύου αποχέτευσης στα Φύλλα, που υλοποιεί ο Δήμος Χαλκιδέων, μέσω της Δ.Ε.Υ.Α.Χ, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας βελτίωσης των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης στην ευρύτερη περιοχή. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη χρηματοδότηση του έργου, που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων».