Δε. Απρ 29th, 2024

Κώστας Τζιούμης: «Αναπτυξιακή πρωτοβουλία ενίσχυσης του οινοτουρισμού και προσέλκυσης νέων επισκεπτών στην Τρίπολη»

Το κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Επισκοπής Τεγέας επισκέφθηκε την Δευτέρα (10/7/2023) ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και προχώρησε σε ανακοινώσεις για τη δημιουργία Κέντρου Οινοτουρισμού.

Πρόκειται για κτίριο το οποίο είχε παραχωρηθεί στην αναπτυξιακή εταιρεία «Πελοπόννησος Α.Ε.» και το τελευταίο διάστημα ήταν ανενεργό.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, τόνισε: «Ύστερα από προφορικές συζητήσεις που είχαμε με αμπελουργούς και οινοποιούς της περιοχής μας, αποφασίσαμε, ως Δήμος Τρίπολης, να ζητήσουμε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, να επιστραφεί αυτό το κτίριο στον Δήμο, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Οινοτουρισμού, μιας και είμαστε μια περιοχή που έχουμε παραγωγή μοσχόφιλερου με ονομασία προέλευσης.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας, σε συνεργασία με την Ένωση Οινοποιών και Αμπελουργών, καθώς και άλλους φορείς, είναι να δημιουργηθεί ένα Κέντρο Οινοτουρισμού για να προβάλλουμε αυτό το εξαιρετικό προϊόν.

Απευθύνθηκα προσωπικά στον κ. Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα να παραχωρήσει το κτίριο στο Δήμο Τρίπολης και αμέσως συναίνεσε με χαρά και μάλιστα θα συνδράμει οικονομικά για τις πρώτες εργασίες.

Στόχος είναι μετά τη σημερινή παραλαβή του κτιρίου, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, να ενταχθεί το πρόγραμμα αυτό στο Leader, ώστε να διαμορφωθεί το κτίριο και ο περιβάλλον χώρος.

Είναι μια σημαντική αναπτυξιακή πρωτοβουλία που στόχο έχει να στηρίξει και να ενισχύσει ένα εξαιρετικό τοπικό προϊόν που διαφημίζει την περιοχή μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και παράλληλα να είναι ένα Κέντρο που θα προσελκύσει νέους επισκέπτες.

Θέλω να ευχαριστήσω την Ένωση Οινοποιών και Αμπελουργών που είχε την ιδέα, τον «Πάρνωνα», καθώς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου -τον κ. Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο- που αγκάλιασαν αυτό το εγχείρημα».