Δε. Μάι 6th, 2024

Νέος πρόεδρος θα εκλεγεί στην ΚΕΔΕ

Στην εκλογή νέου προέδρου θα προχωρήσει το Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας(ΚΕΔΕ), μετά την υπουργοποίηση του προέδρου της και δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου θεωρεί ότι έχει ηθικό προβάδισμα στην προεδρία της ΚΕΔΕ, με βάση την συμφωνία του 2019, ότι όποιος πάρει τους περισσότερους ψήφους στις εσωκομματικές διαδικασίες, θα είναι και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Πρώτος αναδείχτηκε ο Δημήτρης Παπαστεργίου και δεύτερος ο Λάζαρος Κυρίζογλου.

Τώρα λοιπόν που υπουργοποιήθηκε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο κ.Κυρίζογλου θεωρεί ότι έχει προβάδισμα για την προεδρία της ΚΕΔΕ, για το υπόλοιπο της θητείας του Δ.Σ μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση, οπότε και θα εκλεγούν τα νέα όργανα.

Σύμφωνα επίσης με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ.Κωνσταντέλος, δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος σε αυτή την χρονική στιγμή για την προεδρία της ΚΕΔΕ.

Ζωηρό ενδιαφέρον για την προεδρία του κεντρικού αντιπροσωπευτικού οργάνου των Δήμων, φαίνεται να δείχνει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επικοινωνεί με δημάρχους διερευνώντας τις πιθανότητες υποστήριξης της υποψηφιότητας του.

Την τελική απόφαση για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος θα την πάρουν τα 31 μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΕ την Τρίτη 4 Ιουλίου.

Π.Κ