Δε. Απρ 29th, 2024

Δήμος Φυλής: Μέλος του καινοτόμου Ευρωπαϊκού Προγράμματος HUB-IN για την ανάδειξη Ιστορικών Πόλεων

Το project HUB-IN έχει ταυτόχρονα τοπικό και παγκόσμιο χαρακτήρα και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του πλαισίου Horizon 2020. Βασίζεται στην ιδέα του τόπου, της κοινότητας και της πολιτιστικής κληρονομιάς τους.

Στόχος του προγράμματος είναι να προωθήσει τον αστικό μετασχηματισμό και την ανάπλαση που βασίζεται στην κληρονομιά που φέρουν Ιστορικές Αστικές Περιοχές μέσω της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, διατηρώντας παράλληλα τις μοναδικές πολιτιστικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές ταυτότητες και αξίες τους.

Ο Δήμος Φυλής επελέγη μεταξύ σημαντικών ευρωπαϊκών πόλεων – ιστορικών αστικών περιοχών όπως το Μπέρμινχαμ (Ηνωμένο Βασίλειο), το Παρίσι (Γαλλία) και η Σεβίλλη (Ισπανία) για να ακολουθήσει το έργο HUB-IN και να αναπτύξει τους δικούς του κόμβους καινοτομίας.

Ο Δήμος Φυλής θα είναι μέρος της Συμμαχίας HUB-IN (Hub-In Alliance) αποκτώντας πρόσβαση στο δίκτυο και τη γνώση που θα παραχθεί, καθώς και σε αποκλειστικό περιεχόμενο και υποστήριξη για τις δικές του διαδικασίες «αναγέννησης».

Η συνεργασία μεταξύ των πιλοτικών πόλεων του προγράμματος και των πόλεων της Συμμαχίας, θα εξελιχθεί περαιτέρω ώστε να δημιουργηθεί ένα «δίκτυο κοινού ενδιαφέροντος» που θα συνεχίσει το έργο του HUB-IN υποστηρίζοντας και συνδέοντας τους Κόμβους Καινοτομίας σε όλη την Ευρώπη στο μέλλον.

Για την επικύρωση της συμμετοχής και συνεργασίας, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς υπέγραψε σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας μέσω του οποίου ο Δήμος Φυλής θα υποστηρίξει τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τις Ιστορικές Πόλεις και Περιοχές «Heritage Europe» έως και το 2024.

“Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στο στόχο μας, για την ανάδειξη της μακραίωνης ιστορίας του τόπου μας που οι ρίζες της χάνονται στα βάθη των αιώνων, με κομβικό σημείο το Φρούριο Φυλής  που υπήρξε το ορμητήριο του Αθηναίου Στρατηγού Θρασύβουλου το 403 Π.Χ. για την κατάλυση του τυραννικού καθεστώτος,  των Τριάκοντα Τυράννων και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας. Τα σημεία ανάπτυξης και ανάδειξης του Δήμου Φυλής είναι πολλά και ιστορικά και η ένταξη  μας στο καινοτόμο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα θα μας δώσει νέες δυνατότητες και ευκαιρίες στο μεγάλο έργο που έχουμε ξεκινήσει και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη” τονίζει σχετικά με το project HUB-IN, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.