Featured

Διακομματική Επιτροπή Εκλογών

Με διευρυμένη σύνθεση συνεδριάζει αύριο στις 4 μ.μ, η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Καλλιόπης Σπανού.

Στην διευρυμένη σύνθεση ης Διακομματικής, συμμετέχουν, εκτός από τα πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα(Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ Ελληνική Λύση) και εκπρόσωποι επτά κομμάτων τα οποία δενεκπροσωπούνταν στη Βουλή πουδιαλύθηκε, αλλά πληρούν τις προϋποθέσεις  που ορίζει η νομοθεσία, δηλαδή έχουν καταρτίσει πλήρεις συνδυασμούς στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας:Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ», Πλεύση Ελευθερίας ΖωήΚωνσταντοπούλου, ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Ένωση Κεντρώων, Ευ Κίνηση, Πράσινο και Μωβ, ΠατριωτικόςΣυνδυασμός.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν  ζητήματα που αφορούν στην ισότιμη, αναλογικά, κατανομή του χρόνου τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής των κομμάτων και θα δοθεί  η δυνατότητα στα κόμματα που συμμετέχουν για πρώτη φορά στη Διακομματική Επιτροπή να καταθέσουν τις απόψεις τους και να υποβάλουν προτάσεις για τη βελτίωση των εκλογικών διαδικασιών.Η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών θα συνεδριάσει στο κτήριο του ΥπουργείουΨηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξουν περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων Βουλευτών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με γνώμονα το γεγονός πως οι επικείμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και όχι με σταυρό προτίμησης.  

Διευκρινίζεται ότι παραμένει σε ισχύ η αναλογική κατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου των κομμάτων όπως διαμορφώθηκε με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου 2023.

* Περικλής Καπετανόπουλος 

Share

Τελευταία άρθρα

Στην Καλαμάτα το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 5 έως τις…

1 ώρα ago

O Δήμος Αθηναίων στέκεται ενεργά δίπλα στους κατοίκους της Κυψέλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων ζήτησε την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια…

2 ώρες ago

Αναβάθμιση της Καραολή & Δημητρίου από τον Δήμο Πειραιά

Σε εξέλιξη εκτεταμένη ασφαλτόστρωση σε μία από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

2 ώρες ago

To ιστορικό Ξενία Καλαμπάκας ξαναήρθε στο φως

Ο δήμος Μετεώρων πραγματοποίησε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το Ξενία Καλαμπάκας.

2 ώρες ago

Π. Φάληρο: Στον Μπάτη ο τελικός του Παγκοσμίου

Μια αξέχαστη εμπειρία υπόσχεται ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλου.

2 ώρες ago

Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

O Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη,…

3 ώρες ago