Δε. Απρ 15th, 2024

Αναβλήθηκε η σύσκεψη στον δήμο Θεσσαλονίκης για την υποψηφιότητα Μπουτάρη

Αναβάλλεται για την άλλη εβδομάδα, η προγραμματισμένη για σήμερα σύσκεψη της διευρυμένης Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης, στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί η υποψηφιότητα ή μη του Γιάννη Μπουτάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ως επίσημη δικαιολογία για την αναβολή της σύσκεψης είναι η απουσία κάποιων εκ των αντιδημάρχων, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αναβολή συνδέεται πιθανότατα με τη συνεχιζόμενη αμφισημία του κ. Μπουτάρη σχετικά με την υποψηφιότητά του.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συζήτηση για το θέμα αυτό είχε γίνει στις 30 Αυγούστου, σε συνέλευση της «Πρωτοβουλίας», στην οποία ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε πει ότι θα ανακοινώσει την οριστική απόφασή του ως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η δεύτερη συζήτηση έγινε την περασμένη Τρίτη, σε συνάντηση με πιο περιορισμένη σύνθεση (διευρυμένη Εκτελεστική Επιτροπή) στην οποία, όμως, ο κ. Μπουτάρης εμφανίστηκε εκ νέου αναποφάσιστος λέγοντας πως “άλλοτε ξυπνώ το πρωί και λέω ότι θα είμαι υποψήφιος και άλλοτε ξυπνώ και λέω «όχι», δεν θα είμαι». Ωστόσο, ο δήμαρχος υπογράμμισε πως η «Πρωτοβουλία» θα πρέπει διεκδικήσει και νέα θητεία, ακόμη και με άλλον υποψήφιο, στην περίπτωση που δεν θα είναι ο ίδιος.

Ημερομηνία για τη νέα σύγκληση της διευρυμένης Εκτελεστικής Επιτροπής δεν ορίστηκε καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες μέρες από την επόμενη εβδομάδα ο κ. Μπουτάρης θα απουσιάζει, ενώ θα λείπουν και ορισμένοι από τους αντιδημάρχους. Πάντως, η κατεύθυνση είναι η συνεδρίαση να γίνει οπωσδήποτε μέσα στην εβδομάδα.