Πε. Απρ 25th, 2024

Άλιμος για όλους, Άλιμος για λίγους ή Άλιμος μόνο για φίλους… του Δημάρχου;

* Της Αναστασίας Σιμητροπούλου

 

Ο Δήμος Αλίμου ζει τις τελευταίες μέρες έναν εργασιακό μεσαίωνα. 

Αυτή τη νοσηρή κατάσταση θέλω και θα την αλλάξω. 

Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των ευάλωτων, αυτών που βροντοφωνάζουν “φτάνει πια” με τις τακτικές εκφοβισμού. 

Φτάνει πια με την τιμωρία των αθώων που πληρώνουν τα απόνερα του πολιτικού πανικού του Δημάρχου. Το περιστατικό μετακίνησης της Σμαράγδας Παντελέσκου,ενός φωτεινού ανθρώπου, ΑμεΑ που εργαζόταν επί 23 συναπτά έτη στα Α’ ΚΑΠΗ Αλίμου και “εκδιώχθηκε” από τη θέση του γιατί η μητέρα της μου πρόσφερε μια….ανθοδέσμη, είναι μια ξεκάθαρη προσπάθεια αντιποίνων ενάντια στο πρόσωπό μου. 

Τέτοιες τακτικές δεν γίνονται ανεκτές ούτε από την ίδια, ούτε από μένα, αλλά ούτε από τη δημοκρατία μας. Ήδη ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Δήμου κατήγγειλε το περιστατικό από τις 27 Απριλίου, τα μέλη των ΚΑΠΗ έχουν ήδη συλλέξει 51 υπογραφές για την επαναφορά της Σμαράγδας στο χώρο εργασίας της, η μητέρα της έχει καταθέσει ιατρική γνωμάτευση για το γεγονός ότι ο νέος χώρος εργασίας επιδείνωσε την κατάσταση της, όμως η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την πάγια τακτική της, μετατρέποντας το Δήμο σε πολιτικό της τσιφλίκι.

Τη Σμαράγδα Παντελέσκου τη γνωρίζω προσωπικά από τον καιρό που ήμουν αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών και στη συνέχεια εντεταλμένη των ΚΑΠΗ Αλίμου.

 Ένας άνθρωπος ευαίσθητος ψυχικά, αλλά και σωματικά που έχει προσφέρει και έχει λάβει αγάπη και υποστήριξη στα 23 χρόνια εργασίας της, σήμερα “τραυματίζεται” από τις πολιτικές πράξεις ενός απάνθρωπου συστήματος διοίκησης του Δήμου. Η κοπέλα που “νουθετήθηκε” για τις πολιτικές της προτιμήσεις (για την ακρίβεια για τις προτιμήσεις της οικογένειάς της απέναντι σε πρόσωπα), “τιμωρείται” με την μετακίνησή της σε έναν πλήρως ακατάλληλο για την υγεία της χώρο, όπως είναι το Κοινωνικό Πλυντήριο του Δήμου Αλίμου. 

Αδύνατον τ’ αληθές λαθείν. 

Τα ψέματα του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη είναι αυτά που μας έδιωξαν μακριά από την παράταξη “Αγαπώ τον Άλιμο” και θα διώξουν μακριά και τους δημότες. 

1ο Ψέμα : Η πρόφαση του Δημάρχου για μετακίνηση της υπαλλήλου σε χώρο με “καλύτερες συνθήκες εργασίας” πέφτει στο κενό. Η Σμαράγδα με το που βρέθηκε στον συγκεκριμένο χώρο έπαθε κρίση που επιδείνωσε την υγεία της. Η ιατρική γνωμάτευση που έχει στα χέρια της αποδεικνύει το αυταπόδεικτο. Ταυτόχρονα ο χώρος του Κοινωνικού Πλυντηρίου είναι υπερβολικά μικρός και στενός με μέγιστη χωρητικότητα εργαζόμενου το ένα άτομο. Η κοινή λογική δεν επιτρέπει την είσοδο και δεύτερου εργαζομένου στον ίδιο χώρο που είναι αυστηρώς ακατάλληλος, αφού η έλλειψη σωστού εξαερισμού και οι μυρωδιές από τα απορρυπαντικά ήταν οι παράγοντες που έπληξαν την υγεία της εργαζόμενης. Άλλωστε, εάν ήταν κατάλληλος ο χώρος γιατί σήμερα η Σμαράγδα τοποθετήθηκε σε άλλο χώρο τελικά και όχι στο Κοινωνικό Πλυντήριο;

2ο Ψέμα “Υπάρχει γιατρός και νοσηλευτής στον χώρο”. Ένα επίσης αυταπόδεικτο ψέμα, αφού όλοι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει γιατρός, αλλά ούτε νοσηλευτής στο χώρο του κοινωνικού πλυντηρίου. Αν υπήρχε, θα είχε περιθάλψει την Σμαράγδα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε εκεί. 

3ο Πολιτικό Ατόπημα : Η μετακίνηση της υπαλλήλου έγινε χωρίς καμία πρότερη ειδοποίηση ή ενημέρωση της ίδιας ή της οικογένειάς της, ώστε να της δοθεί το περιθώριο αντίδρασης, ειδικά σε μια τόσο ευαίσθητη περίπτωση όπως της Σμαράγδας. Ειδικά όταν η απόφασή αυτή έγινε με τη σύμφωνη γνώμη της Διευθύντριας Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου που είναι και η ίδια γιατρός. Είναι προφανές πως η Κοινωνική Υπηρεσία έχει απεκδυθεί του κοινωνικού της ρόλου και οι άνθρωποι έχουν χάσει την ανθρωπιά τους. Τέλος, δεν δόθηκε καμία επαρκής εξήγηση για την μετακίνησή της, αφού δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος πέρα από τα πολιτικά κίνητρα.

Ένας από τους λόγους που επέλεξα το δικηγορικό επάγγελμα είναι για να μπορώ να υπερασπίζομαι το δίκαιο σε έναν άδικο κόσμο.

Ο ίδιος λόγος είναι αυτός που με οδήγησε να δηλώσω υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αλίμου. Γιατί “αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία”; 

Είμαστε εδώ για όλους όσοι παλεύουν για τη ζωή τους και για τον τόπο τους. Για όσους δεν ανέχονται τη φθορά της ηθικής και των αξιών.

Είμαστε εδώ για την Αλήθεια. Είμαστε με την αλήθεια. 

* Αναστασία Σιμητροπούλου

Υποψήφια Δήμαρχος Αλίμου -Δικηγόρος