Τε. Ιούν 19th, 2024

Νέα απορριμματοφόρα και καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η παράδοση εξοπλισμού ανακύκλωσης στους δήμους της Αττικής. Ο εξοπλισμός εξασφαλίζεται με κονδύλια που αντλεί η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κυρίως προγράμματα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους δήμους και τους πολίτες. Στο πλαίσιο του προγράμματος παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής καφέ κάδοι και ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο για τη συλλογή βιοαποβλήτων, στον Δήμο Αγ. Βαρβάρας. Συνολικά στο δήμο έχουν δοθεί στην πρώτη και δεύτερη φάση 500 κάδοι και 2 απορριμματοφόρα.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Λ. Μίχο πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκο, ενώ παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Γ.Πουλάκης, Β. Βόσσος και ο Γενικός Γραμματέας Σ. Ραγκούσης.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, παραδίδοντας τον εξοπλισμό, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη συνεργασία με τον δήμο Αγ. Βαρβάρας εξαίροντας τις επιδόσεις του δήμου στην εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση της Ανακύκλωσης και την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Χαίρομαι που βρίσκομαι στον δήμο Αγίας Βαρβάρας σε ένα ιστορικό στέλεχος της αυτοδιοίκησης και πολύ σημαντικό Δήμαρχο τον φίλο Λάμπρο Μίχο. Και το λέω αυτό γιατί γνωρίζοντας τις δυσκολίες που έχει η αυτοδιοίκηση, έχει κάνει σημαντικά βήματα σε έναν πολύ όμορφο δήμο, που συνεχώς αναβαθμίζεται.Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας μας πραγματοποιήσαμε τη παράδοση ενός ακόμα απορριμματοφόρου σύγχρονου για τη συλλογή βιοαποβλήτων. Βρισκόμαστε σε έναν δήμο -θα τολμήσω να πω -πρότυπο όσον αφορά και τη διαχείριση των αποβλήτων ‘ξέρουμε ότι και οι κάδοι που σήμερα παραδίδω και το απορριμματοφόρο που προστίθεται στην προηγούμενη παράδοση θα πιάσουν τόπο και έτσι δημιουργείται ένας ακόμη κρίκος στη μεγάλη προσπάθεια να κάνουμε πράσινη την Περιφέρεια Αττικής.’

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχοςεπισήμανε:

«Με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη έχουμε μία διαρκή και αγαστή συνεργασία. Η κατάληξη αυτής της συνεργασίας είναι να έχουμε όλο τον εξοπλισμό και τα μέσα να επεκτείνουμε το πρόγραμμα ανακύκλωσης των αποβλήτων, για τη χωριστή τους συλλογή. Γιατί ξέρετε να θάβουμε όλα τα σκουπίδια είναι κάτι τρομακτικό. Ανοίγουμε λοιπόν μία πόρτα διάπλατα στο αύριο με την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου, δηλαδή της υποστήριξης για την ανακύκλωση, έχουμε το δεύτερο απορριμματοφόρο για τα βιοαπόβλητα, έχουμε επάρκεια κάδων και σε ένα ενάμιση μήνα θα φτάσουμε να καλύψουμε όλη την Αγία Βαρβάρα με κάδους, που σημαίνει δηλαδή 20 – 30% που θάβαμε θα πηγαίνει πλέον σε ανακύκλωση.Αυτό είναι κάτι εξαιρετικό. Θέλω θερμά να ευχαριστήσω τόσο το Γιώργο Πατούλη, όσο και τα στελέχη της περιφέρειας για τη συνεργασία που είχαμε και μας οδηγούν, μας καθοδηγούν μπορώ, να πω στο να πετύχουμε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα που είναι όφελος για την κοινωνία, για τους πολίτες, για την οικουμένη, για τη ζωή μας, για όλους».