Πα. Ιούλ 19th, 2024

Δήμος Φυλής: Τις πρωτοποριακές πρακτικές για την ενεργειακή αυτονομία παρουσίασε ο Χρήστος Παππούς στο VERDE TEC 2023

Τη στρατηγική του Δήμου Φυλής για την ενεργειακή και υδρολογική αυτονομία του, παρουσίασε την Κυριακή 19 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς από το βήμα της 5ης Έκθεσης VERDE TEC που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ από τις 17 έως τις 19  Μαρτίου και αφορούσε τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις.

Από την πρώτη στιγμή ξεκινήσαμε τη διαδικασία να κάνουμε το Δήμο μας ενεργειακά και υδρολογικά αυτόνομο. Έτσι το 2017 αλλάξαμε όλους τους συμβατικούς λαμπτήρες με led και βλέπω με χαρά ότι ακολουθούν και άλλοι Δήμοι. Ταυτόχρονα κατασκευάζουμε στην παλιά χωματερή φωτοβολταϊκό πάρκο 10 MW ”  τόνισε στην ομιλία του ο Χρήστος Παππούς και παρουσίασε διεξοδικά τις πολυεπίπεδες ενέργειες του Δήμου για την ενεργειακή και υδρολογική αυτονομία της πόλης.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας και τον κ. Σκρέκα έχουμε εκπονήσει τις μελέτες και έχουμε καταθέσει την πρόταση να μαζεύουμε τα ξερά κλαδιά της Πάρνηθας και να τα μετατρέπουμε σε βιομάζα, ώστε με την ενέργεια που θα παράγεται να καλύπτουμε με ζεστό νερό και ρεύμα τη Δημοτική Κοινότητα της Χασιάς και το Πανόραμα που είναι οι δυο πιο ορεινές περιοχές του Δήμου μας” υπογράμμισε ο Χρήστος Παππούς και ενημέρωσε τους συνέδρους πως ο Δήμος έχει ήδη ολοκληρώσει και πρόγραμμα οκτώ γεωτρήσεων που αποφέρουν στο Δήμο 2.000.000 κυβικά νερού το χρόνο.

Στόχος μας είναι δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για το Δήμο μας και τους δημότες μας και πάρα πολύ φθηνό νερό για όλους τους δημότες Φυλής. Κάνουμε το Δήμο Φυλής ενεργειακό και υδρολογικό πρότυπο και προχωράμε το Δήμο μπροστά”   κατέληξε καταχειροκροτούμενος ο Δήμαρχος Φυλής.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περίπτερο του Δήμου Φυλής στην έκθεση συγκέντρωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο των αυτοδιοικητικών, όσο και όλων των φορέων που ασχολούνται με τις τεχνολογίες του περιβάλλοντος, ενώ βραβεύτηκε από τους διοργανωτές ως το πιο άρτιο περίπτερο της διοργάνωσης αφού παρά το λιτό της παρουσίας του είχε συμπυκνώσει και παρουσίαζε όλες τις καλές πρακτικές γύρω από τις τεχνολογίες του περιβάλλοντος.

Την ευθύνη της προετοιμασίας του περιπτέρου και της παρουσίας του Δήμου στην 5η VERDE TEC είχε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας, συνεπικουρούμενος από το Γραφείο Δημάρχου και συγκεκριμένα της επιστημονικής του συνεργάτιδος Σπυριδούλας Ζάχαρη.

Ο Θανάσης Σχίζας το τριήμερο της παραμονής του στην έκθεση  δέχθηκε τα θερμά συγχαρητήρια των διοργανωτών, δεκάδων συναδέλφων του από την αυτοδιοίκηση, πανεπιστημιακών, εκθετών και επισκεπτών που πέρασαν από το περίπτερο και ενημερώθηκαν για τις δράσεις, τις καλές πρακτικές αλλά και τις ομορφιές της Φυλής.

VIDEO:

ΟΜΙΛΙΑ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥhttps://youtu.be/4Yx8ZfumoGc

VIDEO ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ  https://youtu.be/01NCMMIAcvs