Πα. Δεκ 1st, 2023

Δήμος Παιανίας: Έτοιμη η πρώτη «Γωνιά Ανακύκλωσης»

Γεγονός είναι η πρώτη Γωνιά Ανακύκλωσης στον Δήμο Παιανίας, του ολοκληρωμένου πολυκέντρου ανακύκλωσης στην πηγή με διαφορετικές υποδοχές για γυαλί, πλαστικό, μέταλλο και χαρτί. Και με ανταπόδοση στους πολίτες, οι οποίοι μπορούν είτε να εξαργυρώσουν τα κέρδη τους σε σούπερ μάρκετ της περιοχής, είτε να τα δωρίσουν σε συγκεκριμένο οργανισμό.

Το πρώτο πολυκέντρο βρίσκεται στο τρίγωνο του Λαγού (Βασ. Φρειδερίκης, Πολυμνίας και Λεωφ. Λαυρίου) και λειτουργεί από Δευτέρα έως και Σάββατο από τις 10.00 έως τις 16.40ενώ το επόμενο διάστημα και ανάλογα τις ανάγκες το ωράριο λειτουργίας θα διευρυνθεί. Όσοι επιλέγουν το πολυκέντρο για την ανακύκλωση των συσκευασιών, ανταποδοτικά λαμβάνουν 1 ευρώ ανά 33 τεμάχια ενώ ξεχωριστός κάδος υπάρχει για πλαστικά καπάκια. Καθ όλη τη διάρκεια λειτουργία παρέχεται βοήθεια από εξειδικευμένο προσωπικό για να διευκολύνονται οι πολίτες.

Η ενίσχυση της ανακύκλωσης με την ταυτόχρονη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων είναι βασικός στόχος της δημοτικής αρχής ώστε να μειωθεί το κόστος διαχείρισης απορριμμάτων. Ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή προγράμματα ανακύκλωσης ρούχων και αξεσουάρ αλλά και για οργανικά απόβλητα (καφέ κάδοι), ενώ προσεχώς ξεκινά και η ανακύκλωση οικιακών ελαίων.

Το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν τρία ακόμα πολυκέντρα στα ακόλουθα σημεία:

1. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (Δ.Ε. ΠΑΙΑΝΙΑΣ)
2. Ο.Τ. 127 (ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ) ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΜΕΤΑΞΑ ΙΩΑΝ.- ΑΝΔΡΙΚΟΥ ΣΠ. – ΧΟΥΝΤΑ Π. Ν. – ΜΑΡΑ ΧΡ. (Δ.Ε. ΠΑΙΑΝΙΑΣ)
3. Ο.Τ. 198 ΕΠΙ ΤΩΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ – ΣΑΛΩΝΩΝ (Δ.Ε. ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ)

«Τα οφέλη από τη χρήση των πολυκέντρων ανακύκλωσης είναι πολλαπλά, κοινωνικά και ατομικά. Μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων εξοικονομώντας χρήμα από τα ανταποδοτικά τέλη, προστατεύουμε το περιβάλλον και ενισχύουμε κάποιον κοινωνικό φορέα ή ενισχύουμε τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Ως δημοτική αρχή αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα, κάθε ευκαιρία προς όφελος της κοινωνίας αλλάζοντας την συνολική εικόνα του δήμου μας. Καλώ κάθε κάτοικο να επισκεφθεί τη Γωνιά Ανακύκλωσης, να ενημερωθεί και να γίνει μέρος της μεγάλης αλλαγής», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Οι Γωνιές Ανακύκλωσης δημιουργούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.