Πα. Μαρ 29th, 2024

O Δήμος Αργυρούπολης – Ελληνικού παρέλαβε 5 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία για τη Δημοτική Συγκοινωνία

Πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη Δημοτική Συγκοινωνία παρέλαβε ο Δήμος Αργυρούπολης – Ελληνικού.

Η χρηματοδότηση έγινε μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και στόχος της δημοτικής Αρχής είναι, πέρα από την αναβάθμιση των υπηρεσιών, να επιτευχθεί και εξοικονόμηση πόρων, καθώς η λειτουργία τους θα επιφέρει μηδενική χρήση καυσίμων.

Η δημοτική συγκοινωνία σε Ελληνικό και Αργυρούπολη εγκαινιάστηκε το 2015 και αρχικά λειτούργησε με μισθωμένα λεωφορεία από τον ΟΑΣΑ. Το 2017 αγοράστηκαν τρία σύγχρονα λεωφορεία και τώρα αποκτήθηκαν τα πέντε ηλεκτρικά. Μηνιαίως εξυπηρετούνται δωρεάν για τις μετακινήσεις τους σχεδόν 20.000 επιβάτες, κυρίως συνταξιούχοι και μαθητές.


«Υπερήφανοι για τον νέο μας στόλο. Η δημοτική συγκοινωνία μας μετακινεί μηνιαίως 20.000 επιβάτες δωρεάν, με μηδενικό πλέον κόστος στα καύσιμα και με υπερσύγχρονα λεωφορεία φιλικά προς το περιβάλλον», ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, τα νέα λεωφορεία έχουν αυτονομία 200 χλμ. και θα φορτίζονται με ηλιακή ενέργεια που παράγει ο δήμος με αποτέλεσμα το κόστος λειτουργίας τους να είναι μηδενικό πέρα από τη συντήρηση και το προσωπικό.